Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ME ENA ΧΕΡΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ, ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ !

0 σχόλια Share:

 

H Τσιτσέκ Ντολέ που πήρε μέρος στην αντίσταση του Κομπάνι ως μαχητής του YPJ, μετά από την απελευθέρωση της πόλης, κατά τις συγκρούσεις που έγιναν σε χωριά, τραυματίστηκε στις 8/3/2015 και έχασε το ένα της χέρι.  Η Τσιτσέκ μετά από ένα διάστημα νοσηλείας, εντάχθηκε στο Κέντρο Τύπου του YPJ και έτσι σε διάφορα μέρη με την κάμερα της είναι από αυτούς που κοινοποίησαν στον κόσμο την σωτηρία διαφόρων πόλεων από την κατοχή της ISIS. Αυτή και κάποιοι φίλοι της ήταν που κατέγραψαν στο Μένμπιτς τις γυναίκες που έκαψαν τις μαύρες μπούρκες τους. Στην Τάκμπα η Τσιτσέκ και οι φίλοι της έγιναν μάρτυρες της υποστολής των μαύρων σημαιών των συμμοριών της ISIS. Η Τσιτσέκ βλέπει την δουλειά της ως ένα τμήμα του πολέμου και λέει πως ¨Με βίντεο και με φωτογραφίες προσπάθησαν να δείξω την βήμα-βήμα απελευθερωτική ισχύ και βούληση του YPJ¨.

Η Τσιτσέκ τώρα για να καταγράψει την Αντίσταση Εποχής στο Άφριν , πάει στο μέτωπο με την κάμερα και με το όπλο της και καθίσταται η φωνή του YPJ. Δεν είναι μόνη της, διότι στην Ομάδα Τύπου του YPJ είναι μια από τις 10 γυναίκες μαχητές.

 

ANF Images

Η Τσιτσέκ λέει πως περισσότερο από την δική της ιστορία θέλει να πει την ιστορία του YPJ και αρχίζει να μιλά για την επανάσταση της Ροζάβα και για τις Γυναικείες Μονάδες Αμύνης (YPJ) που ιδρύθηκαν στις 4/4/2013 : Όταν άρχισε η επανάσταση στην Ροζάβα, το YPJ γεννήθηκε ως μια μικρή μονάδα. Ήταν ένα από τα στηρίγματα της επανάστασης και οργάνωσε γυναίκες στην άμυνα. Με το πέρασμα του χρόνου μεγάλωσε και η γυναικεία αντίσταση διευρύνθηκε σε κάθε πεδίο. Από την μέρα που άρχισε η επανάσταση στην Ροζάβα και μετά, συνεχώς βρεθήκαμε μέσα σε πολέμους και δυσκολίες. Από την μέρα που άρχισε η επανάσταση, διαμέσου των συμμοριών συνεχώς γίνονταν επιθέσεις και προσπάθεια να καταπνιγεί¨.

ANF Images

ΤΟ YPJ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕ

Η Τσιτσέκ περιέγραψε πως όταν ιδρύθηκε το YPJ στην αρχή είχε λίγη πείρα και ιδρύθηκε με την φιλοσοφία του Κούρδου Λαϊκού Ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, και από εκεί πήρε την δύναμη της, ενώ προσθέτει πως όλες οι δυνάμεις που επιτέθηκαν στην Ροζάβα, βρήκαν εναντίον τους και το YPJ. Η Τσιτσέκ λέει πως πήραν μέρος σε κάθε πόλεμο και προσθέτει πως ¨ ISIS, Αλ Κάιντα, Ελ Νούσρα και όλες οι συμμορίες πολέμησαν ενάντια στην Ροζάβα. Τώρα οι επιθέσεις γίνονται από το τουρκικό κράτος.  Στην αρχή η πείρα μας ήταν μικρή, αλλά με τον καιρό εξοπλισθήκαμε και αριθμητικά αλλά και στο θέμα της τεχνικής μας.

Η Τσιτσέκ λέει πως με την σταδιακή μεγέθυνση του YPJ οι γυναίκες μπόρεσαν και ανάσαναν και συνεχίζει λέγοντας : ¨ ΟΙ γυναίκες μετά από κάποιο διάστημα είδαν το YPJ ως χώρο όπου μπορούσαν να ανασάνουν και ήρθαν να διεκδικήσουν τις ελευθερίες τους. Όπου πήγαμε και απελευθερώσαμε μέρη οι γυναίκες ανάσαναν και βρήκαν την γαλήνη τους.  Το YPJ έφερε στις γυναίκες την συνείδηση της ελευθερίας. Κατέστη έκφραση του ονείρου των γυναικών για ελευθερία. Διότι η γυναίκα που έγινε προσπάθεια να πνιγεί, βρήκε μια θέση, οργανώθηκε, εργάσθηκε , παρήγαγε και έμαθε πως πίσω από αυτά βρίσκεται το YPJ και από αυτό πήρε δύναμη. Το YPJ από την μέρα που ιδρύθηκε πολέμησε ενάντια σε βαριές επιθέσεις και πολέμησε για την ελευθερία των γυναικών. Εμφάνισε στην κοινωνία στην γυναικεία βούληση που είχε γίνει προσπάθεια να καταπνιγεί. Με κάθε γυναίκα που εντάχθηκε, το YPJ δυνάμωσε και οι γυναίκες βρήκαν γαλήνη και απέκτησαν συνείδηση ελευθερίας. Ο πόλεμος απέναντι σε τόσο βαριές επιθέσεις, ενδυνάμωσε και το YPJ.   Ενδεχομένως αν δεν υπήρχαν αυτές οι επιθέσεις και ο αγώνας που δόθηκε ενάντια σε αυτές, δεν θα έβλεπαν όλες οι γυναίκες του κόσμου την αμυντική τους συνείδηση. To YPJ πήρε μέρος σε όλες τις κινήσεις και σε όλους τους πολέμους. Πολλές γυναίκες συντρόφισσες δεν δέχτηκαν την παράδοση και πολέμησαν ηρωικά.

…………………..

Και σήμερα τα τουρκικό κράτος στις επιθέσεις του στο Άφριν χτυπά πρώτα τις γυναίκες. Δείτε πως οι περισσότεροι που σκοτώνονται στις αεροπορικές επιθέσεις είναι γυναίκες και παιδιά. Όλες οι γυναίκες εδώ πρέπει να στηρίξουν την αντίσταση του YPJ ενάντια στις αντρική νοοτροπία του εισβολέα.Μόνο ενωμένες οι γυναίκες μπορούν να σταματήσουν αυτή την σφαγή και τις επιθέσεις. Χαιρετίσματα στις γυναίκες όλου του κόσμου. Ας είναι χαρμόσυνη η 8η Μαρτίου¨.

https://anfturkce.net/kadin/8-mart-a-Cagin-direnisi-nde-uec-kadin-uec-kusak-uec-hikaye-3-104371

8/3/2018

Previous Article

THN KYΡIAKH ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Next Article

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ MOODY΄S

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *