Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δύο ακόμη καταδίκες της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ

No Comments Share:

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) επέβαλε πρόστιμο στην Τουρκία την Τρίτη σε αποζημίωση άνω των 9.300 δολαρίων σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούσαν την κράτηση μελών της κουρδικής μειονότητας της χώρας.

Η ΕΔΑΔ αποφάσισε υπέρ των ενάγοντων σε δύο περιστατικά που συνέβησαν στην ανατολική πλειοψηφία των Κούρδων της Τουρκίας πριν από μια δεκαετία.

Το ΕΔΑΔ είπε ότι το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια και την ελευθερία του συνέρχεσθαι του Χακίμ Αϊντίν, ο οποίος συνελήφθη το 2008 μετά από συμμετοχή σε διαμαρτυρία που ζητούσε από την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει την εκπαίδευση στην κουρδική γλώσσα.

Το ΕΔΑΔ έκρινε πως η Τουρκία παραβίασε επίσης το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι του Κεμάλ Ασετίν, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης σε φυλακή αφού έλαβε μέρος σε εορτασμούς του Νεβρόζ στην ανατολική επαρχία Μους το 2007, αποφάσισε η ΕΔΑΔ.

Στην Τουρκία ζούνε πάνω από 15 εκατομμύρια Κούρδους. Η χρήση της κουρδικής γλώσσας στο κοινό απαγορεύτηκε από τη στρατιωτική διοίκηση μετά το πραξικόπημα του 1980 στην Τουρκία και αποποινικοποιήθηκε το 1991.

Το Newroz, που γιορτάζεται από τους Κούρδους ετησίως ως αρχές της άνοιξης, είναι ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο γεγονός στην Τουρκία. Η Άγκυρα βλέπει τις γιορτές ως εκδήλωση του αυτονομιστικού εθνικισμού και διατηρεί έντονο έλεγχο πάνω τους, απαγορεύοντας συχνά εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις όπως στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Το παράνομο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν έχει αρχίσει ένοπλη εξέγερση στα κυρίως κουρδικά νοτιοανατολικά της Τουρκίας, από το 1984.

Αhvalnews-com  27/5/2020

Σχ: Αστεία πρόστιμα χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα. Αν η ΕΕ δεν πάρει μέτρα οικονομικά  ενάντια στην Τουρκία, λειτουργεί σαν τον Τσάμπερλεν κατά του Χίτλερ… Αλλά πως να το κάνουν οι Γερμανοί όταν έχουν τόσα εργοστάσια εκεί; …

Previous Article

Συντοπίτες μας που συμφωνούν με την σύσταση ¨εξόριστης κυβέρνησης Δυτικής Θράκης¨….

Next Article

Πόσους Παπαδημούληδες έχουμε;…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *