Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μια ακόμη καταδίκη της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ

No Comments Share:

Απόφαση του ΕΔΑΔ: Αποφυλακίστε τον αμέσως ! Δισέλιδη ανακοίνωση από τον Ντεμιρτάς.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σκλήρυνε ακόμη περισσότερο την απόφαση που είχε βγάλει το 2018 για την παραβίαση δικαιωμάτων του πρώην προέδρου του κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση του.

Στην απόφαση αναφέρεται πως ” η κράτησή του δεν στηρίζεται σε νομικές αλλά σε πολιτικές δικαιολογίες” . Στην δήλωση που έκανε σχετικά με την απόφαση ο Ντεμιρτάς αναφέρει πως  “Οριστικοποιήθηκε πώς αυτοί οι οποίοι μας φυλακίσαν διέπραξαν  βαριά αδικήματα, φτάνοντας μέχρι και την πολιτική συνωμοσία”.

Το διευρυμένο τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανακοίνωσε την απόφαση του σχετικά με την περσινή εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην προέδρου του κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο όποιος επί 4 χρόνια κρατείται στις φυλακές τύπου F στην Ανδριανούπολη.

Το ΕΔΑΔ έκρινε πως η Τουρκία πρέπει να πληρώσει στον Ντεμιρτάς 3.500 ευρώ υλική αποζημίωση, 25.000 ευρώ ηθική αποζημίωση και 31.900 ευρώ έξοδα.

….

Στην δήλωση που διαμέσου των δικηγόρων του, έκανες στα social media, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αναφέρει πως ” Η απόφαση αυτή καταγράφει πως στην Τουρκία το σύστημα νόμο και δικαιοσύνης έχει διαλυθεί διαμέσου της κυβέρνησης”.

….

AİHM kararını verdi: Derhal serbest bırakın! Demirtaş’tan iki sayfalık açıklama – Tele1

22/12/2020

Σχ. : Όταν επανειλημμένα έχει βγει δημοσίως και πριν τις δικαστικές αποφάσεις ο Ερντογάν και χαρακτηρίζει τον Ντεμιρτάς ως ¨τρομοκράτη¨, είναι δυνατόν να εφαρμοστεί αυτή η απόφαση στην Τουρκία;

Είναι δυνατόν ο Ερντογάν να παραδεχτεί πως έκανε λάθος;

Αφού είναι ημίθεος, πώς έκανε λάθος ;;;….

Previous Article

Τουρκικό παρακράτος και ΜΙΤ στην Θράκη…

Next Article

Καθυστέρηση στα Rafale πάλι λόγω Ελεγκτικού Συνεδρίου…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *