Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΟΥΡΑΝ ΚΑΛΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

0 σχόλια Share:

Ντουράν Καλκάν : Μα ανόητοι είμαστε εμείς ;

Ο Ντουράν Καλκάν ανώτατο στέλεχος του ΠΚΚ στο Κάντιλ, σχολίασε στο τηλεοπτικό κανάλι Stêrk TV – που πήρε την θέση του Roj TV- τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Ίμραλι.

Ο Καλκάν αναφερόμενος στην έκκληση για εγκατάλειψη των όπλων είπε :

¨ Όσοι το λένε αυτό, και το λέω ευγενικά, δεν είναι από αυτούς που έχουν καλή βούληση. Σύμφωνα με το μυαλό τους κάνουν πονηριές. Προσπαθούν να μας ξεγελάσουν. Σε αυτούς που μας το λένε αυτό, ρωτάω το εξής. Αν αφοπλιστεί το ΠΚΚ, τι σκέφτονται να κάνουν στο ΠΚΚ και στους Κούρδους. Να το ανακοινώσουν. Προφανώς μας λένε πως «εσείς αφήστε τα όπλα και εμείς ξέρουμε τι θα σας κάνουμε». Ε μα καλά ο κόσμος βλάκες είναι ; Αυτοί είναι οι μόνοι έξυπνοι στον κόσμο ; Όλοι οι άλλοι στον κόσμο πλην αυτών είναι βλάκες ; Όσοι το λένε αυτό στην πραγματικότητα, οι ίδιοι είναι οι ανόητοι. Δεν καταλαβαίνουν τίποτε ούτε από πολιτική, ούτε από επίλυση θεμάτων. Δεν έχουν καμμία επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Καλκάν είπε πως δεν υπάρχει στην επικαιρότητα θέμα εγκατάλειψης των όπλων και συνέχισε λέγοντας ¨ Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να γίνει είναι όχι ο αφοπλισμός, αλλά η διάλυση του συστήματος στο Ίμραλι, ώστε να μπορέσει να παίξει ενεργό ρόλο στην επίλυση του θέματος ο ηγέτης Οτζαλάν. Αυτό είναι το επείγον θέμα. Εμείς είπαμε πως αυτό μπορεί να γίνει με την ασφάλεια, την υγεία και την διασφάλιση της ελευθερίας του Ηγέτη ΑΠΟ. Έτσι αρχίζει η λύση. Διαφορετικά αν αρχίζαμε με εγκατάλειψη των όπλων θα ήταν σαν να βάζαμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Οι Κούρδοι δεν παραδίδουν την ασφάλεια τους σε άλλους. Όποιοι μιλάνε για αφοπλισμό επιχειρούν να προβοκάρουν τα περιβάλλον, και να ζημιώσουν την ψυχολογία της κουρδικής κοινότητας. Πρόκειται για ανόητα λόγια. Δεν έχουν καμμία εγκυρότητα¨.

Εφ. Ταράφ 7/1/2013

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Next Article

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *