Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Β.ΣΥΡΙΑ

0 σχόλια Share:

 

 

 

Σύμπτωση; : Την ώρα που οι ΗΠΑ αποσύρουν στρατό από το Ιράκ, ένα μεγάλο κομβόι εισήλθε στην Συρία

Το Ιράκ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ άρχισαν να μειώνουν τους στρατιώτες τους που υπάρχουν στην χώρα. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η ανακοίνωση συνέπεσε με την είσοδο ενός μεγάλου στρατιωτικού κομβόι θωρακισμένων οχημάτων που πέρασαν από το Ιράκ στην περιοχή που ελέγχεται από τις DSG (οργάνωση-αιγίδα του YPG)

Ανεξάρτητες πηγές στην Συρία ανακοίνωσαν πως στις 4/2 ένα μεγάλο κομβόι οχημάτων που έφεραν αμερικανικά όπλα πέρασε από το Ιράκ στην Συρία. Τονίστηκε πως ένα τμήμα των θωρακισμένων οχημάτων και των φορτηγών TIR που μετέφεραν υλικά μετέβη στην πόλη Κάμισλι που είναι υπό τον έλεγχο των DSG.

Mετά από αυτές τις ειδήσεις, πρωινές ώρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ιράκ,  ανακοίνωσε πως μετά από την ολοκλήρωση της νίκης επί της ISIS, οι ΗΠΑ άρχισαν να μειώνουν τους στρατιώτες τους στην χώρα συμπεριλαμβανομένης και της Μοσούλης. Ο εκπρόσωπος δεν έδωσε κάποια πληροφορία σχετικά με το που αποσύρθηκαν οι στρατιώτες, ενώ πρόσθεσε πως θα συνεχίσουν να είναι σε στρατιωτικό συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Είναι γνωστό πως στα μέσα του 2017 οι ΗΠΑ είχαν 5.500 στρατιώτες στην Μοσούλη.

Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που το 2003 κατέλαβαν το Ιράκ και ανέτρεψαν την κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν, μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην περίοδο του Ομπάμα το 2010

http://www.diken.com.tr/tesaduf-mu-abd-iraktan-asker-cekerken-buyuk-bir-konvoy-suriyeye-gecti/
5/2/2018

Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ¨ΚΛΑΔΟΥ ΕΛΑΙΑΣ¨ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Next Article

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *