Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΪΝΤΕΜΙΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

No Comments Share:

Μπαϊντεμίρ : Η φωτιά καίει εκεί που πέφτει, η πλειοψηφία βλέπει ματς

Ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Οσμάν Μπαϊντεμίρ εστιάζοντας στην απεργία πείνας που άρχισαν κρατούμενοι και φυλακισμένοι του ΠΚΚ, δήλωσε πως ¨Η φωτιά καίει εκεί που πέφτει. Η πλειοψηφία παρακολουθεί ματς¨.

Ντιγιαρμπακίρ – Ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Οσμάν Μπαϊντεμίρ μοιράστηκε στο twitter τις απόψεις του σχετικά με την απεργία πείνας που άρχισαν κρατούμενοι και φυλακισμένοι του ΠΚΚ που βρίσκονται στις φυλακές, θέλοντας να εστιάσουν στην κατάσταση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και στις πιέσεις που υπάρχουν σε βάρος της μητρικής γλώσσας. Ο Μπαϊντεμίρ αρχίζοντας το σχόλιο του στο twitter με την φράση ¨Ε τουρκικέ λαέ¨ έγραψε τα εξής :

¨Εάν δεν υπάρχει συλλογικότητα στο πένθος, στην πίκρα και στα δάκρυα, δεν υπάρχει και την χαρά. Τότε είναι που διασπώμεθα. Η απεργία πείνας είναι μια κίνηση συνείδησης, από συνείδηση απευθύνεται σε συνειδήσεις. Στις πολιτισμένες κοινωνίες αυτό εισακούγεται και βρίσκει την ανταπόκριση του. Η συνείδηση είναι πολιτισμός, συνείδηση θα πει να είσαι άνθρωπος, η συνείδηση είναι εκ των ουκ άνευ της πίστης. Από μια διοίκηση που έχει πουλήσει την συνείδηση της χάριν της εξουσίας, και από τους ψηφοφόρους που την στηρίζουν, δεν πρέπει να περιμένουμε ευαισθησία συνείδησης και ανθρωπιάς. Η συνείδηση μου δεν το πάει σε ανθρώπους μια τέτοιας χώρας να οδηγούν το σώμα τους στον θάνατο¨

Ο Μπαϊντεμίρ αναφερόμενος και στο χτεσινό ματς Ουγγαρίας-Τουρκίας είπε τα εξής : Προσβάλλετε με όσο θέλετε. Πλέον δεν πιστεύω πως η πλειοψηφία της τουρκικής κοινωνίας προσεγγίζει με συνείδηση τον δίκαιο αγώνα του κουρδικού λαού. Και εντέλει η φωτιά καίει εκεί που πέφτει. Η δε πλειοψηφία παρακολουθεί ματς.¨

Ο Οσμάν Μπαϊντεμίρ ανέφερε πως πιστεύει στις δράσεις της ¨πολιτικής ανυπακοής¨, πως σέβεται τους ανθρώπους που κάνουν απεργία πείνας και συνέχισε ως εξής :

¨Αλλά η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που το αντιλαμβάνεται αυτό. Εάν η πλειοψηφία της τουρκικής κοινωνίας επηρεαζόταν από απεργίες πείνας τότε δεν θα γινόταν σφαγές με την επωνυμία ¨Επιστροφή στη ζωή¨. Επιθυμία μου και έκκληση μου είναι η άμεση περάτωση της απεργίας πείνας πριν να υπάρξει κάποιος θάνατος ή κάποια μόνιμη βλάβη. Και αυτή την έκκληση όχι μόνο εγώ , αλλά και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της Βουλής πρέπει να την κάνει.

 Εφ. Ραντικάλ 17/10/2012

Σχ : Η αλήθεια είναι πως και εμείς όταν διαβάσαμε τα αιτήματα, από την μια ναι μεν θαυμάσαμε την θέληση τους και το αγωνιστικό τους πνεύμα, αλλά όταν έχεις να κάνεις με μια εκφασισμένη πλειοψηφία και με έναν ισλαμοφασίστα πρωθυπουργό, ίσως δεν είναι σκόπιμο να σκορπάς τις ζωές των μαχητών σου. Με αυτόν τον τρόπο.

Previous Article

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑ ΜΑΝΤΙΛΑ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ….ΚΟΥΡΕΜΑ !

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ : 28 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *