Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OI ¨ΒΡΩΜΙΚΕΣ¨ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

No Comments Share:

Οι βρώμικες δουλειές του κράτους

devletin-pis-isleri_9863_b

……………….

Στο κατηγορητήριο που ετοίμασε ο εισαγγελέας Οσμάν Τζοσκούν σχετικά με την δολοφονία του Κούρδου διανοούμενου Μουσά Αντέρ, περιγράφεται με λεπτομέρειες το πώς δολοφονούσε η JITEM. Σύμφωνα με την κατάθεση του ¨μετανοηθέντα¨ του ΠΚΚ και μέλους της JITEM Αμπντουλκαντίρ Αϊγκάν, τα θύματα μεταφέρονταν κρυφά στο αρχηγείο και εκεί αφού τα ανέκριναν με βασανιστήρια, έπειτα τα εκτελούσαν. Τα μέλη της JITEM σκότωναν τους ανθρώπους πνίγοντας τους με σκοινί ή καλώδιο, είτε και με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ακολούθως έβαζαν τα πτώματα σε σακούλες και είτε τα πετούσαν στο νερό, είτε τα έθαβαν κάπου για να μην βρεθούν ποτέ.

Απευθείας στο αρχηγείο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι πρακτικές της JITEM που σου παγώνουν το αίμα ήταν οι εξής : ¨Kαταρχήν συγκεντρώνονται πληροφορίες σχετικά με το άτομο-στόχο, γύρω από τις διευθύνσεις σπιτιού και εργασίας, πινακίδες αυτοκινήτων, ώρες αναχώρησης και επιστροφής και εν συντομία κάθε προσωπική πληροφορία. Αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση πληροφοριών για το άτομο, τοποθετείται μια ομάδα ατόμων για να το ακολουθεί. Το προσωπικό τοποθετείται ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες. Η εξουσιοδοτημένη αυτή ομάδα την πιο ευνοϊκή στιγμή, εμφανίζεται ως ασφάλεια και ανεβάζει στο όχημα το άτομο. Εάν το άτομο δεν ανεβαίνει στο αυτοκίνητο και αντιστέκεται, τότε εφαρμόζεται βία. Τον καθίζουν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Από κάθε μεριά του υπάρχει και ένα στέλεχος προσωπικού. Το άτομο παρεμποδίζεται από το να βλέπει προς τα μπρος ή τον περίγυρο. Όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει στην JITEM του δένονται τα μάτια με μπεζ ταινία. Τα χέρια του επίσης δένονται ή του περνιούνται χειροπέδες. Χωρίς να δει κανείς τον βάζουν μέσα στο κτίριο της JITEM και τον βάζουν στο κελί.

Απεριόριστα βασανιστήρια

Ενίοτε την ανάκριση την κάνει ο ίδιος ο διοικητής της JITEM, ο οποίος ανακρίνει βασανίζοντας με τα χέρια του. Όσοι βρίσκονται στο δωμάτιο της ανάκρισης είναι υποχρεωμένοι να μετάσχουν σε κάποιο βαθμό στα βασανιστήρια. Στελέχη που δεν μετέχουν σε βασανιστήρια αντιμετωπίζουν την καχυποψία του διευθυντή τους.

Εφαρμόζονται μέθοδοι όπως ξυλοδαρμός, παλαιστινιακός σταυρός, κρέμασμα του ατόμου από τα πόδια στο ταβάνι, δένουν στα πόδια του ατόμου λάστιχο αυτοκινήτου και μετά τον κρεμάνε από το ταβάνι, τον ξεγυμνώνουν εντελώς και σβήνουν πάνω του τσιγάρα, του ρίχνουν κρύο νερό, τον αφήνουν για μέρες χωρίς νερό και φαγητό, απειλές, εκβιασμοί, βρισιές, προσβολές. κ.α.

Αφού κατά την ανάκριση με βασανιστήρια έπαιρναν τις πληροφορίες που ήθελαν, το άτομο εκτελούνταν είτε με πνιγμό με σκοινί ή καλώδιο είτε με σφαίρα στο κεφάλι, και έπειτα βάζοντας τον σε ένα τσουβάλι, αν μεν θέλανε να σπείρουν τον φόβο στον κόσμο τον πετούσαν σε ανοιχτό μέρος, ή διαφορετικά τον έθαβαν τυχαία σε λάκκο που άνοιγαν. Μερικές φορές για να μην βρεθεί το πτώμα, δένεται και πετιέται σε μια λίμνη ή σε ένα ποτάμι¨

Οι δολοφονίες διαπράττονταν ανάλογα με την επίδραση

Στο κατηγορητήριο σχετικά με την δολοφονία του Μουσά Αντέρ, εμπεριέχεται η φράση του στελέχους της JİTEM Αμπντουλκαντίρ Αϊγκάν, πως οι δολοφονίες διαπράττονταν ανάλογα με τον αντίκτυπο που θα είχαν στην Τουρκία και σε όλο τον κόσμο.

Ο Αϊγκάν περιγράφει τι είδους τακτική ακολουθήθηκε σε τρεις δολοφονίες, ποιος ήταν ο στόχος τους και ποια τα αποτελέσματα : ¨Μετά από το πνίξιμο του Χασάν Εργκιούλ που τον είχαν πάρει από το χωριό Κορτίκ της Σιλόπης στο αρχηγείο της JİTEM στο Ελάζιγκ , τον έβαλαν σε τσουβάλι και τον πέταξαν στην λίμνη Χαζάρ. Καθώς το άτομο που οδήγησε στην σύλληψη του ήταν συγγενής του, επιδίωξη ήταν να μην βρεθεί το πτώμα. Επίσης καθώς τον συγκεκριμένο η JİTEM τον είχε συλλάβει στην είσοδο της Σιλόπης και μπροστά στα μάτια του γιού του, δεν ήθελε να βρεθεί το πτώμα. Στην περίπτωση του Βεντάτ Αϊντίν ο στόχος ήταν ξεκάθαρα ο εκφοβισμός του κουρδικού λαού. Διότι εάν δεν ήταν αυτός ο στόχος θα μπορούσαν να τον θάψουν σε ένα μέρος όπου δεν θα μπορούσε να βρεθεί¨.

Ο Βεντατ Αϊντίν την εποχή που ήταν πρόεδρος της νομαρχιακής του κόμματος HEP στο Ντιγιαρμπακίρ, τον πήραν στις 5/7/1991 οι αστυνομικοί από το σπίτι. Μετά από πολλά βασανιστήρια τον σκότωσαν και το πτώμα του αφέθηκε πάνω στο δρόμο Εργκάνι-Μαντέν. ¨όταν το πρωί της 7/7 βρέθηκε το πτώμα του, ο ανταποκριτής της εφημερίδας Σαμπάχ επικοινώνησε με την αστυνομία του Ντιγιαρμπακίρ και ενημερώνοντας για το πτώμα, ρώτησε αν έχουν καταχωρημένη ή όχι εξαφάνιση ατόμου. Η αστυνομία όμως του είπαν πως δεν έχουν καταχωρημένη κάποια εξαφάνιση ατόμου. Ο τότε νομάρχης OHAL (εκτάκτου καταστάσεως) μια μέρα αργότερα ανακοίνωσε πως το πτώμα ανήκε στον Βεντάτ Αϊντίν.

Ο Αϊγκάν σχετικά με την δολοφονία του Μουσά Αντέρ αναφέρει τα εξής : ¨ Στην περίπτωση του Αντέρ εφαρμόστηκε άλλη τακτική και επιδιώχθηκε με μια πέτρα να πετύχουν 2-3 πουλιά. Επιδίωξη ήταν το περιστατικό να το φορτώσουν στο ΠΚΚ, διότι με βάση τα όσα έμαθα από μια ασφαλή πηγή, το ΠΚΚ είχε απειλήσει με θάνατο τον Μουσά Αντέρ λόγω συνεργασίας του με την ΜΙΤ. Επιδίωξη σε αυτή την περίπτωση ήταν να δοθεί το μήνυμα στους Κούρδους πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία άδεια για κουρδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επιδιώχτηκε να επιδειχτεί ποια θα είναι η μοίρα των Κούρδων που θα εμπλέκονται σε παρόμοιες εκδηλώσεις¨.

Η JİTEM ήταν που συντόνιζε την TUSHAD

Στο κατηγορητήριο σχετικά με την δολοφονία του Μουσά Αντέρ, υπάρχει και τμήμα της κατάθεσης σχετικά με την JİTEM, του κατηγορούμενου και κρυφού μάρτυρα Ιλκέρ Τσινάρ (Ντενίζ Ουιγκάρ) της δίκης Ζιρβέ σχετικά με την δια βασανιστηρίων δολοφονία των τριών χριστιανών στην Μαλάτια το 2007. Ο Τσινάρ περιγράφοντας τις σχέσεις του TUSHAD (Τμήμα Εθνικής Στρατηγικής και Επιχειρήσεων) με την JİTEM, είπε πως το TUSHAD ιδρύθηκε το 1993 εντός της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων από τον Χουρσίτ Τολόν, πως επρόκειτο για άκρως απόρρητη δομή τον συντονισμό της οποίας είχε η JİTEM και δήλωσε : ¨ Η JİTEM διοικητικά υπαγόταν στην Γενική Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής, ενώ επιχειρησιακά και όσον αφορά την λήψη εντολών, συνδέονταν με το TUSHAD. Η JITEM όπως και οι ¨Μαύρες Δυναμεις¨ (Siyah Kuvvetler) είναι ένοπλη επιχειρησιακή μονάδα που λειτουργεί μέσα στον κόσμο¨. Ο Τσινάρ στην κατάθεση του είχε δηλώσει πως «Η JİTEM είναι ακόμη ενεργή¨.

Εφ. Ταράφ 7/7/2013

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΥΕΖΖΙΝΟΓΛΟΥ

Next Article

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *