Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 1938¨…

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 28-9-2011

Το ΕΔΑΔ θα δικάσει την ¨καταστροφή¨ του Ντέρσιμ

Στο βιβλίο που έγραψε ο Χουσείν Αιγκούν του κόμματος CHP περιέχονται φωτογραφίες από τις δίκες της εποχής εκείνης

Την ώρα που ο εισαγγελέας του Ερζιντζάν σε συνέχεια της σφαγής στο Ντέρσιμ αρχίζει έρευνα για τον σκοτωμό 95 Αλεβιτών χωρικών από το Ερζιντζάν, στο Τούντζελι περατώθηκε ο νομικός αγώνας που είχε αρχίσει ο Χουσείν Αιγκούν σχετικά με τον θάνατο 10 συγγενών του. Ο Ακγκιούν προσέφυγε στο ΕΔΑΔ.

Ο Ακγκιούν στα χέρια του έχει πιστοποιητικό της νομαρχίας Τούντζελι της 27-8-1955 που αναφέρει πως ο θείος του Χουσείν Αλτουντάς και οι οικογένεια του ¨εξολοθρεύτηκαν¨. Στο έγγραφο αναφέρεται πως ¨Η γυναίκα του Χουσείν η Χουμάρ καθώς και τα παιδιά που γέννησαν, Ελίφ, Μεχμέτ, Χατιτζέ, Αχμέντι, Σούζαν, Αλιτζεμάλ, Χετίπ και Εμινέ εξολοθρεύτηκαν κατά τις επιχειρήσεις του 1938, ο αρχηγός της οικογένειας ο Χουσείν πέθανε στο 952, από το σπίτι διασώθηκε ο Αλή Ακγκιούν…¨

Ο Χουσέιν με βάση αυτό το έγγραφο προσέφυγε στην εισαγγελία και στα δικαστήρια, αλλά δίωξη δεν ασκήθηκε. Μετά από αυτό ο φάκελος πήγε στις 19 Σεπτεμβρίου στο ΕΔΑΔ. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο δικαστήριο ο βουλευτής του CHP Χουσείν Ακγκιούν ανάμεσα στα τεκμήρια θα παρουσιάσει και το σχετικό βιβλίο που έχει γράψει.

Previous Article

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ASELSAN

Next Article

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ¨ΣΚΟΤΕΙΝΟ¨ ΑΤΥΧΗΜΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *