Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ¨

0 σχόλια Share:

Και παιδιά βομβαρδίσαμε

 Ο Αλή Ντογάν στην μήνυση που έκανε ενάντια στην προεδρία της Δημοκρατίας για την σφαγή του Ντέρσιμ, παρουσίασε στο δικαστήριο αρχείο από την πρωθυπουργία.

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- Ο 83 ετών Αλή Ντογάν ο οποίος έχασε στην σφαγή του Ντέρσιμ 19 συγγενείς του, ενώ ο ίδιος διασώθηκε από τα χτυπήματα των λογχών, έστειλε τους πρώτους του ισχυρισμούς του στην μήνυση που υπέβαλλε ενάντια στην προεδρία της Δημοκρατίας. Η πρωθυπουργία έστειλε 1826 έγγραφα στο Πρωτοδικείο του Τούντζελι όπου εξετάζεται η υπόθεση. Ένα εξ αυτών με ημερομηνία 2-8-1939 δείχνει ότι η σφαγή συνεχίστηκε και το 1939. Στο έγγραφο αναφέρεται πως κατά τον μήνα Ιούλιο 163 πολίτες σκοτώθηκαν, δύο τραυματίστηκαν, 85 συνελήφθησαν ζωντανοί και 120 παραδόθηκαν.

………………….

Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντέρσιμ, 20 συγγενείς του, μεταξύ των οποίων η μητέρα του Αλή Ντογάν η Φαγιμέ, τα αδέρφια του Σιχ Χασάν (4) και Αλή Ριζά (2), και ο παππούς του ο Σαγίτ Αλή, έπεσαν θύματα ξιφολόγχης στο Μπουζλουπινάρ. Ο Αλή Ντογάν σώθηκε ως τραυματίας. Ο Αλή Ντογάν όταν άρχισε να συζητείται η σφαγή του Ντέρσιμ υπέβαλε αγωγή 1 εκ. λιρών ενάντια στην προεδρία της Δημοκρατίας ως εκπρόσωπο της Τουρκίας.

……………………

Έγγραφο που έστειλε προς την πρωθυπουργία στις 11-8-1938 ο στρατηγός Καζίμ Ορμπάι αποδεικνύει ότι κατά την επιχείρηση βομβαρδίστηκαν γυναίκες και παιδιά. Το έγγραφο αναφέρει : ¨…..30 περίπου ληστές που ήταν γυναίκες και παιδιά πέφτοντας στην παγίδα του 38 συντάγματος διέφυγαν προς το Αλή Μπογάζ. Σε αυτό το σημείο 2 εκ των ληστών εξουδετερώθηκαν……….Μετά το μεσημέρι το Αλή Μπογάζ βομβαρδίστηκε από τρία αεροπλάνα¨.

¨Η Άγκυρα τα ήξερε όλα¨

Ο δικηγόρος Μπαρίς Γιλντιρίμ δήλωσε πως η εξέταση των εγγράφων του 1939 δείχνει πως σκοπός της επιχείρησης δεν ήταν η ανεύρεση των ενόχων και η προσαγωγή τους στην δικαιοσύνη, αλλά η καταστροφή. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε επίσης πως ¨Εξετάζοντας τα έγγραφα του 1938 και βλέποντας γυναίκες και παιδιά να χαρακτηρίζονται ως ληστές και να βομβαρδίζονται, αυτά δείχνουν ότι αυτά που έγιναν κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του 1937-38 εμπίπτουν στον ορισμό της γενοκτονίας¨. Επίσης ο Γιλντιρίμ αναφέρει πως η Άγκυρα ενημερωνόταν κάθε μέρα για το τι γινόταν.

 Εφ.Ραντικάλ 5-3-2012

Σχόλιο : Η φωτογραφία είναι ενδεικτική των ¨ληστών¨ που βομβαρδίστηκαν από την ¨ένδοξη¨ πολεμική τουρκική αεροπορία.

 

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΤΗ

Next Article

ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *