Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αντιμετωπίζοντας ποινή 143 ετών…

No Comments Share:

Ντεμιρτάς: Δικάζομαι επειδή 7 έτη πριν από τον Γιλντιρίμ μίλησα για ¨Κουρδιστάν¨

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η δίκη του Σελαχαττίν Ντεμιρτάς-πρώην Προέδρου του HDP που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 142 ετών. Ο Ντεμιρτάς ανέφερε πως ¨Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ την περασμένη εβδομάδα για χάρη των ψήφων χρησιμοποίησε στο Ντιγιαρμπακίρ τον όρο ¨Κουρδιστάν¨ για τον οποίο εγώ δικάζομαι επειδή τον χρησιμοποίησα 7 έτη πριν¨.

Ο Ντεμιρτάς που αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 43 έως 142 έτη φυλάκισης, κατηγορείται για ¨διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης¨, ¨διενέργεια τρομοκρατικής προπαγάνδας¨, ¨παραβίαση του νόμου περί συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων¨, ¨πρόκληση μίσους και έχθρας στον λαό¨ , ¨κλήση του λαού σε απείθεια¨ και  ¨έκφραση θαυμασμού προς το έγκλημα και τον εγκληματία¨.

Ο Ντεμιρτάς είπε πως η κοινότητα Γκιουλέν δεν τον συμπαθούσε, ενώ αγαπούσε πολύ τον Γιλντιρίμ και συνέχισε λέγοντας: ¨Για παράδειγμα η κοινότητα Γκιουλέν αγαπούσε πολύ τους πολιτικούς που τώρα έχουν χάσει τόσο το μυαλό τους που έφτασαν να λένε πως εγώ όντας κρατούμενος είμαι ο αίτιος για τον θάνατο αθώων ανθρώπων και μάλιστα συνεχίζουν να συκοφαντούν ενώ συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία.

……………

Επειδή δεν στηρίξαμε το κόμμα ΑΚΡ, προσπαθείτε τώρα να μας ρίξετε 1000 έτη φυλάκισης. Εμείς είμαστε περήφανοι, αυτό αποτελεί μετάλλιο τιμής για εμάς. Μας αρκεί το ότι κανείς δεν μας λέει από πίσω μας κερδοσκόπο, ψεύτη, κλέφτη και αρπακτικό. Να μην λέει κανείς για μας πως ¨έκλεψε το ταμείο του έθνους¨.

……………
http://www.diken.com.tr/demirtas-yildirimdan-yedi-yil-once-kurdistan-dedim-diye-yargilaniyorum/
19/6/2019
Previous Article

Σημαίες σε κηδείες…

Next Article

Η απάντηση του Ιμάμογλου στην έμμεση απειλή του Ερντογάν

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *