Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ: ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ-ΚΟΥΡΔΙΚΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΩΣ ¨ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ¨!

No Comments Share:

Απολογία του Σελαχαττίν Ντεμιρτάς: Ο δικαστής που με κράτα στην φυλακή αποφυλάκισε ανώτατο στέλεχος της ISIS

Διεξάγεται στο 19ο Κακουργιοδικείο της Άγκυρας η δίκη του  πρώην αναπληρωτή πρόεδρος του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, που βρίσκεται δύο χρόνια στις φυλακές της Αδριανούπολης και αντιμετωπίζει ποινή 142 ετών για τα αδικήματα ¨σύσταση και διοίκηση παράνομης οργάνωσης¨, ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨ και ¨έκφραση θαυμασμού προς έγκλημα και εγκληματία¨.

Ο Ντεμιρτάς στην απολογία του είπε τα εξής :

………………

Ας πούμε ότι ο εισαγγελέας δεν ετοίμασε καλά τον φάκελο της υπόθεσης, εντάξει. Άραγε η βουλή τι έκανε; Εξέτασε μήπως μία-μία τις δικογραφίες λεπτομερώς και μετά ήρε την ασυλία; Όχι. Με τρόπο αντισυνταγματικό ήρε τις ασυλίες.

Σε ένα περιβάλλον λιντσαρίσματος, ΑΚΡ-ΜΗΡ και μια ομάδα από το CHP, έδωσαν τα χέρια και βιαζόταν να μας ρίξουν μπροστά σε ένα πολιτικοποιημένο δικαστή.  Βιαζόταν.

Ο δικαστής που με κρατά στην φυλακή, αποφυλάκισε με περιοριστικούς όρους το μέλος της ISIS Αϊσενούρ Ιντζί που καταζητούνταν με αμοιβή 1,5 εκ.  Το δικαστήριο έκρινε τότε πως ακόμη και η προφυλάκιση για μια μέρα ενός μέρους της ISIS, συνιστά παραβίαση δικαιώματος. Αυτή ήταν η προσέγγιση σας για εκείνη και αυτή είναι η προσέγγιση σε εμένα. Αυτό είναι το θέμα.

Το δικαστήριο αποφυλάκισε τον βουλευτή Ερέν Ερντέμ (CHP)  Και με απίστευτα και πρωτόγνωρα για την δικαστική ιστορία κόλπα, καθυστέρησε να γραφτεί το αποφυλακιστήριο και διασφαλίστηκε η παραμονή του στην φυλακή. Υπήρξε έφεση κατά της αποφυλάκισης, το δικαστήριο συνεκλήθη μεταμεσονύκτια και αποφασίστηκε η συνέχιση της προφυλάκισης του. Αυτή είναι η κατάσταση στα δικαστήρια. Να καταγραφεί αυτό.¨

…………….

Όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου του είπε ¨Σας έγγραφα για να τα μελετήσετε¨, ο Ντεμιρτάς απάντησε λέγοντας πως ¨Το CD που μου επιδώσατε έχει δεκάδες χιλιάδες σελίδες δικογραφίας. Εγώ έχω δικαίωμα χρήσης υπολογιστή 4 ώρες την εβδομάδα. Μόνος μου. Και μόνο για μια σύντομη ματιά σε κάθε σελίδα χρειάζομαι 5,5 χρόνια για να τα δω. Και επειδή αποφασίσατε την συνέχιση της κράτησης μου, δεν στάθηκε δυνατόν να συναντηθώ με τον δικηγόρο μου και αν εξετάσουμε ενδελεχώς τον φάκελο της υπόθεσης. Δεν έχω την δυνατότητα μόνος μου να βγάλω άκρη μέσα σε δεκάδες χιλιάδες ανάμικτα έγγραφα¨.

………………………

Ποιος είναι αυτός ο εισαγγελέας ο οποίος χαρακτήρισε ως τρομοκρατική δραστηριότητα την ευαισθησία μου για την μητρική γλώσσα; Ο Αχμέτ Καρατζά. Ο οποίος τώρα είναι προφυλακισμένος ως μέλος της FETÖ.

Ο εισαγγελέας Αχμέτ Καρατζά μια εποχή ήταν ένας από αυτούς που διοικούσαν τα δικαστήρια του Ντιγιαρμπακίρ. Συνωμοσίες, νοθείες, δράσεις συμμοριών, σε όλα μέσα ήταν. Τα γνωρίζουμε. Δεν ξέρω αν είναι μέλος της FETÖ, αλλά σε μια σειρά από άλλες παράνομες δράσεις του ήμασταν μάρτυρες και αυτά τα λέγαμε και στις πλατείες.

Όταν ένας φυλακισμένος ως τρομοκράτης εισαγγελέας, για μια εκτίμηση που έκανα για την μητρική γλώσσα, με κατηγορεί μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και για δράση τρομοκρατικής οργάνωσης, είναι ξεκάθαρα κάτι το ανήθικο. Το να εντάσσεται η δικογραφία που έκανε εκείνος στο κατηγορητήριο, συνιστά συνέργεια σε μια συνωμοσία.

………………….

Το να θεωρούμαι ¨μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης¨ επειδή μετείχα και μίλησα στην διαμαρτυρία του νόμιμου Συλλόγου Κουρδικής Γλώσσας, αποτελεί μια προσβολή στον κουρδικό λαό. Αποτελεί φασισμό και τίποτε άλλο. Το αίτημα για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία. Ο κουρδικός λαός από τότε που αποτέλεσε κουρδικό λαό έχει την μητρική του γλώσσα. ………Ακόμη και το αίτημα για εκπαίδευση στα κουρδικά μέσα στα σύνορα της Τουρκικής Δημοκρατίας, περιγράφεται ως τρομοκρατική δραστηριότητα και αποτελεί αίτιο φυλάκισης.

Δηλαδή αν ένας Κούρδος ζητά εκπαίδευση στην κουρδική-μητρική του γλώσσα, αυτό περιγράφεται ως ενάντιο στην  κρατική ακεραιότητα. Αφού το ζητάνε το ΡΚΚ και ο Οτζαλάν, άρα είναι λέει μια τρομοκρατική δράση.

…………….

Δεν μπορεί να με δικάζει ένα δικαστήριο λόγω του αιτήματος μου για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα. Δεν μπορεί καν να με ρωτά ¨Εσύ είσαι που το ζητάς αυτό;¨. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Δεν είναι νόμιμο. Το περιεχόμενο αυτής της δικογραφίας είναι αδίκημα και προσβολή για τον λαό μου. Το να εμφανίζει το δικαστήριο το αίτημα για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα ως ένα θέμα τρομοκρατίας είναι κάτι το απαράδεκτο. Εάν αυτό το αίτημα γινόταν διαμέσου βίας τότε εντάξει.

………………

Κάθε γλώσσα είναι πολύτιμη. Κάθε γλώσσα του λαού είναι ισότιμη. Έτσι είναι και τα τουρκικά έτσι είναι και τα κουρδικά. Εγώ ασχολούμαι με την πολιτική στο HDP, επειδή δεν αποδέχθηκα την προσέγγιση για την μητρική μου γλώσσα.Είμαι στο HDP επειδή ακολουθεί μια σωστή πολιτική γραμμή. Βρίσκομαι στο HDP ακριβώς για να αγωνιστώ ενάντια σε αυτές τις φασιστικές πρακτικές.

…………..

Ζητώντας παιδεία στην μητρική γλώσσα, χρησιμοποίησα μήπως βία; Όχι. Εξώθησα μήπως στην βία; Όχι. Υπάρχει μήπως κάποια τέτοια κατηγορία σε βάρος μου; Όχι. Αλλά εντελώς ξεδιάντροπα, αυτή μου η δράση πέρασε στην δικογραφία ως τρομοκρατική δραστηριότητα.

Οι κόρες μου δεν μπορούν να μιλήσουν κουρδικά. Τα δικά σας παιδιά μπορούν και έχουν παιδεία στην μητρική τους γλώσσα, ενώ τα δικά μου δεν μπορούν. Εσείς τους ίδιος φόρους δίνετε με εμένα. Να μάθουν τα παιδιά μου τουρκικά, να μάθουν καλά. Τα τουρκικά είναι η επίσημη γλώσσα. Αλλά να μάθουν και την μητρική τους γλώσσα. Είναι δικαίωμα τους.

…………….

Εγώ δεν είμαι μόνο ο Ντεμιρτάς. Είμαι εκπρόσωπος εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν παρόμοια αιτήματα. Δικάζοντας εμένα λόγω του αιτήματος για την μητρική γλώσσα, είναι σαν να δικάζετε εκατομμύρια ανθρώπους. Οι άνθρωποι βλάπτονται. Δείτε εγώ εκεί δεν μίλησα σαν κηδεμόνας δύο κοριτσιών, αλλά σαν αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος.

Εμείς είμαστε από τα συστατικά στοιχεία αυτής της χώρας. Η παιδεία στην μητρική γλώσσα-κουρδικά είναι ένα δικαίωμα για τους Κούρδους. Εγώ υπερασπίζομαι και το δικαίωμα των πολιτών μας στην Γερμανία να έχουν παιδεία στην μητρική τους γλώσσα. Εκείνοι έχουν αυτό το δικαίωμα. Εμείς γιατί να μην το έχουμε; Γιατί δεν είμαστε ισότιμοι;

…………………………

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1213377/Selahattin_Demirtas_savunma_yapiyor__Beni_hapiste_tutan_yargi_ust_duzey_ISiD_liyi_serbest_birakti.html

23/1/2019

Previous Article

ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΤΙΟ !

Next Article

Η ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΕΪ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *