Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΑΠΌ ΤΟ 2016 ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ…

0 σχόλια Share:

 

Προφυλακισμένος από το 2016 : Ούτε σήμερα αποφυλακίστηκε ο Ντεμιρτάς

Συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση του πρώην αναπληρωτή προέδρου του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς. Ο εισαγγελέας δηλώνοντας πως ¨υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ενοχής¨, ζήτησε την συνέχιση της κράτησης του. Τελικά αποφασίστηκε η παράταση της κράτησης του Ντεμιρτάς.

Η δίκη στην οποία ο Ντεμιρτάς κατηγορείται για ¨διοίκηση τρομοκρατικής οργάνωσης¨,  διαξήχθη από το 19ο Κακουργιοδικείο Αγκύρας στην αίθουσα των φυλακών Σιντζάν.

Στην διαδικασία αυτή δεν μετείχε ο φυλακισμένος στην Αδριανούπολη Ντεμιρτάς, ενώ μετείχαν οι συνήγοροι του, συγγενείς του και βουλευτές του HDP.

Μετά από την ανάγνωση εγγράφων που προστέθηκαν στον φάκελο της υπόθεσης, ζητήθηκε η άποψη της κατηγορούσας αρχής.

Ο εισαγγελέας είπε πως ακόμη δεν έχει πάρει την αναφορά του εμπειρογνώμονα σχετικά με κάποια ηχητικά ανήκοντα στον Ντεμιρτάς….

…………..

Ο εισαγγελέας είπε πως ¨λόγω των ισχυρών ενδείξεων για την τέλεση των αδικημάτων¨, ¨λόγω της υποψίας να διαφύγει ο κατηγορούμενος¨ και ¨λόγω του ανωτάτου ορίου ποινής που υπάρχει για τις αποδιδόμενες αυτές κατηγορίες¨ είπε πως μια υφ΄όρων αποφυλάκιση θα ήταν ανεπαρκής και ζήτησε την παράταση της κράτησης του. Το δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της κράτησης του Ντεμιρτάς. Ο κρατούμενος από τον Νοέμβριο του 2016 Ντεμιρτας κατηγορείται για ¨σύσταση και διοίκηση παράνομης οργάνωσης¨, για ¨διενέργεια προπαγάνδας παράνομης οργάνωσης¨ και για ¨εγκωμιασμό αδικήματος και ενόχων¨ και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 142 ετών.

 http://www.diken.com.tr/kasim-2016dan-beri-tutuklu-demirtasa-bugunku-durusmada-da-tahliye-yok/

18/7/2018

Previous Article

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤOΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΑΣΤΟΡΑ ΜΠΡΑΝΣΟΝ

Next Article

ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ – ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *