Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 2-6-2011

¨Ο Ερντογάν έκανε την πλέον αποτυχημένη συγκέντρωση των τελευταίων 8 ετών¨

Ο τέως πρόεδρος του BDP ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής στο Χακκάρι Σελαχατίν Ντεμιρτάς, σχολίασε την χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του πρωθυπουργού Ερντογάν στο Ντιγιαρμπακίρ.

ΧΑΚΚΑΡΙ –Ο Ντεμιρτάς άσκησε σκληρή κριτική στα λόγια που είπε ο Ερντογάν για το BDP, ο οποίος είχε πει πως ¨Στο Ελάζιγκ το BDP στηρίζει το κόμμα ΜΗΡ¨. Ο Ντεμιρτάς ανέφερε πως ¨ η κουβέντα πως το BDP θα δώσει ψήφους στο ΜΗΡ είναι μια συκοφαντία η οποία έσκασε στα χέρια του πρωθυπουργού¨. 

……………

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Ντεμιρτάς συναντήθηκε σήμερα στο πρωινό με δημοσιογράφους. Ο Ντεμιρτάς σχολίασε την επικαιρότητα και απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν πραγματοποίησε την πλέον αποτυχημένη του συγκέντρωση στο Ντιγιαρμπακίρ και πως αυτό είναι δείγμα της χρεωκοπίας της πολιτικής του ΑΚΠ στην περιοχή.

Ο Ντεμιρτάς ανέφερε : ¨Αντί να αναπτύξει πολιτικές, όπου πάει προσπαθεί να ξεγελάσει τον λαό με προσβολές, συκοφαντίες και ψέματα. Η άποψη μου είναι η εξής. Ο πρωθυπουργός δεν κάνει συγκεντρώσεις στην περιοχή για να πάρει ψήφους από τους Κούρδους αλλά για να πάρει ψήφους από τις δυτικές περιοχές. Διότι όταν έρχεται στο Χακκάρι, στο Βαν, στο Σιρνάκ, στο Μπάτμαν και στο Ντιγιαρμπακίρ και προσβάλλει τους Κούρδους, προφανώς στοχεύει σε αύξηση των ψήφων στα δυτικά. Δεύτερον ο πρωθυπουργός φέρεται σαν να έχει τρελαθεί. Μα είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός να βάζει έτσι σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας του ; Η γλώσσα που χρησιμοποιεί προκαλεί μεγάλους διαχωρισμούς στην κοινωνία. Χρησιμοποιεί μια γλώσσα σα να θέλει οι κοινωνικές και εθνικές ομάδες να μισούνε η μία την άλλη. Αυτή είναι η γλώσσα που χρησιμοποίησε στην Χόπα στην Μαύρη θάλασσα. Αυτή δεν είναι μια γλώσσα απλά για να πάρει ψήφους. Φαίνεται ότι ο υπολογισμός που κάνει ο πρωθυπουργός είναι ο εξής. Μόνος του στην εξουσία, και αφού μόνος του αλλάξει το σύνταγμα, σκέφτεται να σχηματίσει ένα είδος σουλτανάτου. Σκέφτεται ένα προεδρικό σύστημα, με ένα κοινοβούλιο εξαρτώμενο από αυτόν, μέσα στο οποίο θα κυριαρχούνε τα πολιτικά του πιστεύω. Για τα υπόλοιπα δεν τον νοιάζει τίποτε¨.

 

Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 8 ΕΤΩΝ

Ο Ντεμιρτάς ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Ερντογάν έχει πίσω του μια ισχυρή ομάδα ΜΜΕ που τον στηρίζουν και είπε : ¨Στο Ντιγιαρμπακίρ έκανε την πιο αποτυχημένη του συγκέντρωση των τελευταίων 8 ετών. Και ο πρωθυπουργός το ξέρει ότι και πουλιά να έβγαζε από την τσέπη του ψήφο δεν παίρνει. Οι ψήφοι του έχουν πέσει. Τι κάνει γι αυτό ; Προσπαθεί να παρουσιάσει τα πεπραγμένα των δήμων μας ως δικά του. Ο πρωθυπουργός έχει τους Κούρδους για χαζούς, αλλά δεν ξέρει ότι ο κουρδικός λαός πλέον κατέχει καλύτερα την πολιτική από αυτόν. Η συγκέντρωση στο Ντιγιαρμπακίρ υπήρξε σημείο καμπής. Ήταν μια επιβεβαίωση για την χρεωκοπία του ΑΚΠ σε αυτή τη περιοχή¨.

……………….

Previous Article

ΜΝΗΜΕΣ ΝΤΕΡΣΙΜ

Next Article

3ος ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΟΥΙΣΚΙ ΣΤΟ ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *