Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΕΜΙΡΤΑΣ

0 σχόλια Share:

Ντεμιρτάς : Ο Αλλάχ να δώσει μακροβιότητα, να εκτίσουμε και να βγούμε

demirtas-allah-uzun-omur-verirse-yatariz-cikariz-202613

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του HDΡ Σελαχαττίν Ντεμιρτάς αναφερόμενος στο σε βάρος του κατηγορητήριο με βάση το οποίο αντιμετωπίζει ποινή δύο φορές ισόβια συν 486 έτη φυλάκισης είπε πως ¨Ο Αλλάχ να δώσει μακροβιότητα, να εκτίσουμε και να βγούμε. Ο θιγόμενος όμως δεν είμαι εγώ αλλά η βούληση σας¨

Η κομματική οργάνωση του HDP-Αττάλειας παρέθεσε ένα πρόγραμμα ιφτάρ.

Μετέχοντας στο πρόγραμμα αυτό ο αναπληρωτής πρόεδρος του HDΡ Σελαχαττίν Ντεμιρτάς αναφέρθηκε στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και με βάση την οποία αντιμετωπίζει ποινή δις ισόβια και 486 έτη φυλακής.

Ο Ντεμιρτάς σχολίασε λέγοντας ¨Ε υγεία να έχουμε, Ο Αλλάχ να δώσει μακροβιότητα, να εκτίσουμε και να βγούμε. Ο θιγόμενος όμως δεν είμαι εγώ αλλά η βούληση σας. Την στιγμή που θίγεται ένας βουλευτή σας, τότε οι πλατείες και οι αλάνες αποτελούν κάτι το νόμιμο¨.

Οι επικεφαλίδες της ομιλίας του Ντεμιρτάς ήταν οι εξής :

¨Δεν πρόκειται για προεδρία αλλά για καθεστώς δικτατορίας¨

¨Ζούμε σε μια από τις πιο ωραίες περιοχές του κόσμου. Αλλά έχουμε μια ατυχία που έχει μετατρέψει αυτή την ομορφιά της χώρας σε κόλαση. Tους κυβερνώντες μας. Και δεν μιλάω μόνο για την κυβέρνηση του ΑΚΡ και το άτομο που βρίσκεται στο προεδρικό. Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι ήταν. Εάν η νοοτροπία που κυβερνά την χώρα, σεβόταν την πολυπολιτισμική μας δομή, θα ήμασταν μια κοινωνία υπόδειγμα στον κόσμο. Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι.

¨9 χρόνια τώρα συνεχίζεται αυτή η λογική του ενός ανδρός αρχή. Μαζί με το ΑΚΡ άρχισε να κυριαρχεί και στην Τουρκία η λογική των βιαστών βαρβάρων της ISIS που υπό την επωνυμία του Ισλάμ επιβάλλουν φασισμό¨.

¨Ο κίνδυνος είναι πιο σοβαρός από ποτέ. Δεν πρόκειται για πέρασμα στο προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης, αλλά  για μια επιδίωξη μιας επίδειξης μιας οικογένειας που με γαμπρούς και παιδιά, αγωνίζεται να περάσει όλες τις αρχές της Τουρκίας προς το συμφέρον της και να ανοίξει ο δρόμος για ένα δικτατορικό καθεστώς.

……………

Από αυτούς που έλεγε πως ¨Μαζί ιδρύσαμε, μαζί βαδίσαμε αυτούς τους δρόμους, μαζί βραχήκαμε¨ ποιος απέμεινε πια ; Ο Αμπντουλλάχ Γκιουλ δεν υπάρχει πια, ο Μπουλέντ Αρίντς δεν υπάρχει. Για τον Αχμέτ Νταβούτογλου, να κλάψω ή να γελάσω δεν ξέρω. Θυμάστε ότι περισσότερο από όλους έκλαιγαν μαζί με την κοινότητα Γκιουλέν. Έχυναν δάκρυα μαζί ο ένας με τον άλλο. Και ο χότζας τους στην Πενσυλβανία έκλαιγε. Και ο άλλος  εδώ  έκλαιγε γοερά. Και δείτε τώρα τι έγινε. Έναν έναν πούλησε όλους τους φίλους του και βγήκε στο προεδρικό μέγαρο. Έναν έναν τους έλιωσε. Αυτός ο οποίος κάνει αυτό στους στενούς του φίλους τι δεν μπορεί να κάνει σε εσένα και εμένα ;¨.  

Ισραήλ και πλοίο Μαβί Μαρμαρά

¨Κατά την επιχείρηση του Ισραήλ στο Μαβί Μαρμαρά σκοτώθηκαν 9 άτομα. Είχε λεχθεί πως εάν δεν ζητήσει συγγνώμη το Ισραήλ θα διακοπούνε οι σχέσεις, αλλά μυστικά συνεχίστηκαν οι σχέσεις. Αυτούς που σκοτώθηκαν στο Μαβί μαρμαρά τους πουλήσατε. Το πούλα-πούλα είναι στον χαρακτήρα σας, έτσι φτάσατε και στο προεδρικό¨.

Καταρριφθέν ρωσικό αεροσκάφος
¨Εκείνη την περίοδο σας είπαμε πως κάνατε λάθος. Είπαμε πως είναι λάθος να φτάσεις σε σημείο πολέμου με ένα κράτος σαν την Ρωσία. Είπαμε πως πρέπει να γίνει διάλογος, να υπάρξουν συναντήσεις. Και εγώ σηκώθηκα και πήγα στην Ρωσία. Συναντήθηκα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών. Δήλωσα πως τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούνε με διάλογο. Τότε με κατηγόρησαν πως είμαι προδότης της πατρίδας. Δείτε τώρα όμως, γράφει επιστολή στον Πούτιν. Γράφει γράμμα που στάζει μέλι. Ε μα μια φορά να ήσασταν σταθεροί. Δείτε τι έγινε, ο τουρισμός τελείωσε. Ας με άκουγαν εκείνη την μέρα. Αυτοί οι οποίοι με κατηγόρησαν τότε για προδότη της πατρίδας δεν είναι και οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στον τουρισμό ; Εάν άκουγαν το HDP σήμερα εδώ θα έβραζε από τουρίστες¨.

……………

Kάνει ότι μπορεί για να μην σταματήσει ο πόλεμος. Πέρσι εδώ στην Αττάλεια, στην Αλάνια και στο Μάναβγκατ, καταστρέψατε και κάψατε εκατοντάδες  μαγαζιά μόνο και μόνο επειδή ήταν Κούρδοι ή μέλη του HDP. Μακάρι εκείνη την μέρα αντί να έκαιγες το μαγαζί του γείτονα Κούρδου, να τον έπιανες από το χέρι. Να έλεγες ¨Βρε αδερφέ  η πατρίδα αιμορραγεί αλλά τουλάχιστον εμείς να δώσουμε τα χέρια. Μαζί να κραυγάσουμε για την ειρήνη¨. Εάν τότε αντί να κάψεις το μαγαζί του Κούρδου, τον έπιανες από το χέρι και βαδίζατε μαζί για την ειρήνη, σήμερα δεν θα πεινούσες αδερφέ. Κρίμα δεν είναι ; Αντί να πιάνεις το χέρι αυτού που είναι στο μέγαρο, έλα και μαζί με τον λαό αγωνίσου για την ειρήνη. Με τον ρατσισμό, τον φασισμό και τον σωβινισμό δεν μπορείτε να φτάσετε πουθενά¨.

Βουλευτικές ασυλίες
¨Τώρα τα τρία κόμματα έδωσαν τα χέρια. Και προσπαθούνε να μας φυλακίσουν και να μας διαλύσουν. Μάταιο κι αυτό. Την άλλη εβδομάδα θα εμφανιστούμε στο δικαστήριο. Η εισαγγελία αποστέλλει κλήσεις. Εμείς έχουμε δηλώσει πως μόνοι μας δεν πρόκειται να εμφανιστούμε. Τι να πάμε να υπερασπιστούμε στις νομικές επιτροπές του ΑΚΡ. Εισαγγελέας και δικαστής δεν μπορεί να ερευνά την πολιτική μας στάση¨

¨Για εμένα υπάρχουν 93 δικογραφίες. Χτες το είπα, ζητάνε δις ισόβια και 486 έτη φυλάκισης. Ε υγεία να έχουμε, ο Αλλάχ να δώσει μακροβιότητα, να εκτίσουμε και να βγούμε. Ο θιγόμενος όμως δεν είμαι εγώ αλλά η βούληση σας. Την στιγμή που θίγεται ένας βουλευτή σας, τότε οι πλατείες και οι αλάνες αποτελούν κάτι το νόμιμο. Πρέπει να στηρίζετε παντού την βούληση σας. Αυτό που θίγεται είναι η βούληση σας κι όχι εγώ. Αυτοί αποφασιστικά και χωρίς βήμα πίσω θα έρθουν καταπάνω μας. Θα μιλήσουν για ¨παιχνίδι ανώτερου μυαλού¨. Όταν δούνε να τρίζουν τα τζάμι στο προεδρικό τότε θα φοβηθούνε από τον ήχο των ποδιών σας. Τότε αυτοί θα πούνε ¨επιτεθείτε ακόμη περισσότερο¨. Μην κάνετε βήμα πίσω. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα και η τιμή διαφορετικά δεν προστατεύεται¨.

http://www.yuksekovahaber4.com/haber/demirtas-allah-uzun-omur-verirse-yatariz-cikariz-183146.htm

20/6/2016

Previous Article

Ο ΠΙΟ ΚΑΚΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ

Next Article

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!