Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΤΟΥΡΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΜΑΣ¨

0 σχόλια Share:

Οι στρατιώτες στο στρατόπεδο κατούρησαν πάνω μας

Ο Χαζνί Ντογάν ο μόνος μάρτυρας σχετικά με την σύλληψη και εξαφάνιση που έγινε το 1995 στο Νταργκετζίτ του Μάρντιν μίλησε στην εφημερίδα Ταράφ : Από τον ξυλοδαρμό τα μάτια του αδερφού μου είχαν στεγνώσει. Μας πήγαν στη τουαλέτα και κατούρησαν πάνω μας.

 Συνεχίζονται οι έρευνες για τα πτώματα αυτών που εξαφανίστηκαν το 1995 μετά από σύλληψη από στρατιώτες της Διοίκησης Στρατοχωροφυλακής του Νταργκετζίτ του νομού Μάρντιν. Ο Χαζνί Ντογάν που επί 17 χρόνια δεν έχει νέα από τον αδερφό του περιμένει να βρεθούν τα οστά του. Είναι και ο μόνος εν ζωή μάρτυρας. Όταν συνελήφθη ο αδερφός του ο ίδιος ήταν 11 χρονών και περιγράφει τα βασανιστήρια που υπέστησαν για 4 μέρες : ¨Τον μεγάλο μου αδερφό τον έδειραν τόσο πολύ που είχαν στεγνώσει τα μάτια του¨.

 Μετά τον σκοτωμό δύο δασκάλων στις 29 Οκτωβρίου 1995 στο Νταργκετζίτ, στο διάστημα 2-6 Νοεμβρίου συνελήφθησαν και έκτοτε αγνοούνται οι Σουλεϊμάν Σεϊχάν (57), Αμπντουραχμάν Τζοσκούν (21), Αμπντουλάχ Ολτζαγί (20), Μεχμέτ Εμίν Ασλάν (19), Νεντίμ Ακιόν (16), Σεϊχάν Ντογάν (14) και Νταβούτ Αλτινκαϊνάκ (13). Το πτώμα του Σουλεϊμάν Σεϊχάν βρέθηκε ακέφαλο στις 6-3-1996 σε ένα λάκο κοντά στο χωριό Μπαγοζού. 17 χρόνια μετά το περιστατικό έγιναν ανασκαφές στο χωριό Μπαγοζού. Κατά την εκσκαφή που έγινε προχτές λέγεται πως βρέθηκαν οστά και κρανίο που ανήκουν στον Σεϊχάν Ντογάν. Σε ένα άλλο σημείο του χωριού βρέθηκαν ρούχα και τεμάχια οστών.Τα μάτια του είχαν στεγνώσει

Ο Χαζνί Ντογάν που κρατήθηκε μαζί με τον αδερφό του τον Σεϊχάν στην Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Νταργκετζίτ, περιέγραψε στην Ταράφ αυτά που βίωσε στα 11 του χρόνια : ¨Ενώ έβοσκα πρόβατα οι στρατιώτες με ανέβασαν σε όχημα και με πήγαν στο στρατόπεδο. Και ο αδερφός μου ήταν μέσα στο όχημα. Άρχισαν να με δέρνουν και έκλαιγα. Όταν ο αδερφός μου τους είπε «Παιδί είναι, γιατί τον δέρνετε ;» , άρχισαν να δέρνουν εκείνον. Το πρόσωπο του είχε κάνει φούσκες από το ξύλο. Ο αδερφός μου δεν είπε τίποτε. Από το κλάμα είχαν στεγνώσει τα μάτια του.¨

¨Κατούρησαν πάνω μας¨

Ο Ντογάν λέει πως αργότερα οι στρατιώτες τους πήγαν στο κεντρικό στρατόπεδο του Νταργκετζίτ. Στο στρατόπεδο λέει πως είδε τους Αμπντουλλάχ Ολτσαγί και Αμπντουραχμάν Τζοσκούν, ενώ τον αδερφό του περιγράφει πως τον βασάνισαν στον Παλαιστινιακό σταυρό. Προσθέτει : ¨ Λοχαγός που υπηρετούσε εκείνη την εποχή στο στρατόπεδο μας πήγε στην τουαλέτα. Έδεσαν τα μάτια μας και άρχισαν να μας δέρνουν. Στην τουαλέτα κατουρούσαν πάνω μας. Μας βασάνισαν πολύ. Αργότερα με άφησαν ελεύθερο εμένα. Θα με σκότωναν και εμένα αλλά επειδή με συνέλαβαν μέσα σε 30 τσομπάνηδες, υπήρχαν μάρτυρες. Για αυτό αναγκάστηκαν να με αφήσουν. Όταν με άφησαν νύχτωσε και ήρθε η μάνα μου και με πήρε από το αστυνομικό τμήμα. Τώρα αναζητώ τα κόκαλα του αδερφού μου. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες η σωρός που βγήκε να ανήκει στον αδερφό μου. Διότι εκείνη τη μέρα φορούσε μια ριγέ πράσινη, κίτρινη και καφέ ζακέτα. Και δίπλα στην σωρό βγήκε μια τέτοια ζακέτα¨.

Εφ. Ταράφ 24-2-2012

Previous Article

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Next Article

ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ-ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΡΩΣΙΚΩΝ TU-22 ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *