Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΙ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ

No Comments Share:

Έτοιμο το κείμενο λύσης… Να οι βασικές του γραμμές

cozummetni

Η κίνηση στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα HDP έφτασε στο πλέον κρίσιμο στάδιο. Στις διήμερες συνομιλίες που είχαν η επιτροπή του HDP αποτελούμενη από τους Σιρρί Σουρεγιά Οντέρ και την Περβίν Μπουλντάν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογάν, ετοιμάστηκε ¨κείμενο κοινή δήλωσης¨ υπάρχει όρος για ανακοίνωση εκ μέρους του Οτζαλάν για ¨διακήρυξη ενισχυμένης εκεχειρίας¨.  Το HDP για να μην υπάρξει πρόβλημα από το ΠΚΚ, έστειλε το κείμενο στο Κάντιλ. Έγινε γνωστό πως το κείμενο που τελείωσε μια μέρα πριν από το σχεδιασμένο ταξίδι του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για την Λατινική Αμερική, ζήτησε και το είδε και ο Ερντογάν.

……………..

Σύμφωνα με πληροφορίες εάν υπάρξει η έγκριση από το Κάντιλ και τον Ερντογάν, το κείμενο θα αναγνωστεί από έναν βουλευτή του HDP. Στην ανακοίνωση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του ΑΚΡ.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΒΡΟΖ

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στις προσδοκίες της κυβέρνησης για την προοπτική λύσης και την εκ μέρους του ΠΚΚ εγκατάλειψης των όπλων, όπως και στην προσδοκία του Οτζαλάν για ¨δημοκρατική δημοκρατία και νέο σύνταγμα¨. Ακολούθως ο Οτζαλάν θα κάνει στο Νεβρόζ στις 21 Μαρτίου έκκληση για ¨ενισχυμένη εκεχειρία¨. Η έκκληση αυτή θα έχει την έννοια πως το ΠKΚ δεν θα δράσει ξανά  ένοπλα εντός Τουρκίας και κατά την διαδικασία θα αφήσει τα όπλα. Κυβέρνηση και Οτζαλάν επιθυμούν η εκεχειρία και η απόσυρση το ΠΚΚ να αρχίσουν πριν από τις εκλογές.

Εφ. Ταράφ  14/2/2015 

Σχ : Αδυνατούμε να φανταστούμε τι είδους σχέδιο λύσης μπορεί να προκριθεί από τον Ταγίπ, το οποίο θα ικανοποιεί τις κουρδικές προσδοκίες. Ο Ταγίπ δεν είναι αυτός που δεν μπόρεσε να ζητήσει ούτε μια συγγνώμη για το  Ρομπόσκι ; Δεν είναι αυτός που ενισχύει ενεργά τους κατσαπλιάδες της ISIS κατά των Κούρδων ; Και για ποιο λόγο θα πρέπει όλα να γίνουν εσπευσμένα πριν από τις εκλογές ; Διότι τα λόγια είναι τζάμπα και προφανώς οι όποιες υποχρεώσεις για το τουρκικό κράτος θα πάνε για μετά τις εκλογές. Το κέρδος όμως για το ΑΚΡ θα είναι ήδη απτό και εκλογικό.

Previous Article

ΚΑΠΕΛΩΜΑ ΠΑΝΤΟΥ !

Next Article

ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ISIS

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *