Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

No Comments Share:

Καραγιλάν ; Ο πρωθυπουργός μιλώντας για ¨άοπλη απόσυρση¨ βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο

Ο Καραγιλάν ανέφερε πως είναι ανάγκη να δοθεί εγγύηση από τον πρωθυπουργό πως κατά την διαδικασία απόσυρσης δεν θα υπάρξει επίθεση, και ότι μέχρι να δοθεί η εγγύηση αυτή δεν θα υπάρξει απόσυρση.

Ο ηγέτης του ΠΚΚ από το όρος Κάντιλ, μετά από την έκκληση του πρωθυπουργού Ερντογάν για ¨άοπλη απόσυρση¨, αντέδρασε λέγοντας πως ¨ Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο ¨.

Ο Μουράτ Καραγιλάν σχολίασε την ειρηνευτική διαδικασία στην ισπανική εφημερίδα Ελ Παϊς.

Ο Μουράτ Καραγιλάν σχολιάζοντας την δήλωση του πρωθυπουργού ¨Θάψτε τα όπλα σας, και αποσυρθείτε έτσι¨, ανέφερε τα εξής :

¨Ο πρωθυπουργός θέλει να βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο. Στην Τουρκία υπάρχουν πάνω από 2.000 μαχητές του ΠΚΚ. Στο Β.Ιράκ υπάρχουν 5 χιλιάδες ΠΚΚδες. Εμείς λέμε πως αυτό είναι αδύνατο. Η ειρηνευτική διαδικασία συνεχίζεται, συζητάμε. Δεν θα συνταξιοδοτηθούν αυτοί που αφήνουν τα όπλα.¨

Ο Καραγιλάν μιλώντας στο σουηδικό ραδιόφωνο, είπε πως είναι ανάγκη να δοθεί εγγύηση από τον πρωθυπουργό πως κατά την διαδικασία απόσυρσης δεν θα υπάρξει επίθεση, και ότι μέχρι να δοθεί αυτή η εγγύηση δεν θα υπάρξει απόσυρση.

¨Στο σύνταγμα πρέπει να αναγνωρισθεί η κουρδική ταυτότητα¨

Ο Καραγιλάν ανέφερε πως είναι ανάγκη στο νέο σύνταγμα να αναγνωρισθεί η κουρδική ταυτότητα και είπε : ¨Εμείς βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο της εκεχειρίας και της διαδικασίας απόσυρσης. Στο δεύτερο πρέπει όπως έγινε και στο ισπανικό σύνταγμα, πρέπει να υπάρξει ένας συνταγματικός νόμος που θα διασφαλίζει την συνύπαρξη όλων των πιστεύω, όλων των εθνικών ομάδων και των γλωσσών στην Τουρκία. Στο δε τρίτο στάδιο πρέπει να διασφαλιστεί το πρότυπο¨.

………….

Τ24 8/4/2013

Previous Article

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Next Article

ΕΡΓΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΣΑΛΤΟΥΡΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *