Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΜΑΗΛ ΜΠΕΣΙΚΤΣΙ

No Comments Share:

Εφ. Μπιργκιούν 4-3-2011

Ποινή φυλάκισης για τον Ισμαήλ Μπεσικτσί

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε για μια ακόμη φορά στον συγγραφέα και κοινωνιολόγο Ισμαήλ Μπεσικτσί. Ποινή 1 έτους και 3 μηνών επιβλήθηκε στον Μπεσικτσί για ¨προπαγάνδα του ΠΚΚ¨ λόγω ενός άρθρου του σχετικά με το κουρδικό πρόβλημα.Η απόφαση που βγήκε αφορούσε άρθρο σχετικά με το κουρδικό που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ¨Νόμος και κοινωνία στην εποχή μας¨ του Ισμαήλ Μπεσικτσί και της δικηγόρου Ζεϊτζάν Μπαλτζί.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο 11ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης

Η σύνθεση του δικαστηρίου ανακοίνωσε ποινή 1,5 έτους που μείωσε σε 1 χρόνο και 3 μήνες. Επίσης επέβαλε στην δικηγόρο Σιμσέκ 16.660 τ.λ. πρόστιμο για την δημοσίευση του άρθρου.

Ο Μπεσικτσί στην υπεράσπιση του ανέφερε πως δεν έκανε προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας αλλά χρησιμοποίησε ¨επίσημους επιστημονικούς όρους¨.

Σχόλιο : Ο Μπεσικτσί είναι ίσως η πιο τίμια φωνή Τούρκου για το κουρδικό. Ο άνθρωπος έφαγε την μισή ζωή του στις φυλακές και ακόμα και στα γεράματα τώρα τον τιμωρούνε. Ο λόγος για τον οποίο τιμωρήθηκε στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι διότι χρησιμοποίησε τον απαγορευμένο όρο ¨Κουρδιστάν¨.

Previous Article

¨ΑΪΣΕ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΓΥΡΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ¨

Next Article

ΜΑΥΡΗ ΠΡΩΤΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *