Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

HTAN MONO 16 ΧΡΟΝΩΝ

No Comments Share:

Εφ. Ταράφ 6-3-2011

Σκότωσαν για μια ακόμη φορά την Τζανάν

Στην δικαστήριο που έγινε σχετικά με τον θάνατο της 16χρονης Τζανάν Σαλδίκ που έχασε την ζωή της από πυροβολισμούς που έγιναν από στρατόπεδο, αθωώθηκαν οι πέντε στρατιώτες. Η οικογένεια της Σαλδίκ προσέφυγε στο Ανώτατο Στρατιωτικό Δικαστήριο.

Στο δικαστήριο που έγινε για τον θάνατο της Τζανάν Σαλδίκ που σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι που προήλθε από το στρατόπεδο Χατζημπεκίρ της περιοχής Βαν, βγήκε μια απόφαση που θα συζητηθεί πολύ. Στην δίκη που έγινε ο εμπειρογνώμονας περιέγραψε με χάρτες πως η Τζανάν πυροβολήθηκε μια φορά από απόσταση 2.500 μέτρων και οι πέντε στρατιώτες αθωώθηκαν.

Η Τουρκία είχε μάθει για τον θάνατο της Τζανάν με την είδηση της εφημερίδας Ταράφ που είχε τα τίτλο ¨Με σκότωσαν μπροστά στο στρατόπεδο¨. Η Τζανάν σκοτώθηκε με την οικογένεια δίπλα της στο χωριό Κουρουμπάς, κοντά στην πόλη Βαν, Μήνυση υποβλήθηκε σε τρεις βαθμοφόρους και δύο στρατιώτες. Κατά την εκδίκαση, αντιμετώπιζαν ποινή φυλάκισης από2 έως 6 έτη κατηγορούμενοι για ¨παράβαση καθήκοντος¨ και για ¨ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά παράλειψη τελούμενη¨, αλλά αθωώθηκαν. Η οικογένεια της Τζανάν και οι δικηγόροι της έπαθαν σοκ από την απόφαση και προσέφυγαν στο Ανώτατο Στρατιωτικό Δικαστήριο.

Ο εμπειρογνώμονας μίλησε για ελεύθερο σκοπευτή

Στην προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσης αναγνώσθηκε η αναφορά 25 σελίδων που ετοίμασε ο αντισυνταγματάρχης Λεβέντ Αγίκ και ο επιλοχίας Αντέμ Σιμσέκ, σχετικά με τον θάνατο της Τζανάν Σαλδίκ.

………………

Στην αναφορά καταγράφεται πως μετά τον θάνατο της Τζανάν Σαλδίκ η διοίκηση απαγόρευσε τις βολές στην περιοχή.

Πως είχε γίνει το περιστατικό

Στις 21 Ιουλίου 2010 Η Τζανάν Σαλδίκ είχε πάει μαζί με την μητέρα της και τα αδέρφια της να επισκεφτούνε τον τάφο του παππού τους όταν τραυματίστηκε βαριά από σφαίρα στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε από τους δικούς της στο νοσοκομείο όπου μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Εδώ την εγχείρησαν, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών έχασε την ζωή της.

Previous Article

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΟΠΛΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Next Article

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *