Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΑΣΧΗΜΑ ΛΟΓΙΑ¨

No Comments Share:

Εφ. Μιλλιέτ 21-2-2011

Άσχημα λόγια από τον βουλευτή του BDP

Ο βουλευτής του κόμματος BDP Μπενγκί Γιλντίζ ισχυρίστηκε πως γίνεται προσπάθεια να κοροϊδέψουν τους Κούρδους λέγοντας πως ¨Στο παρελθόν ο Ισμέτ και ο Μουσταφά , σήμερα ο Ταγίπ και ο Φετουλλάχ μας κοροϊδεύουν¨.

Επ ΄ευκαιρία της ¨21 Φεβρουαρίου, παγκόσμια μέρα μητρικής γλώσσας¨ οργανώθηκαν από τον σύλλογο Kurdi-Der διάφορες εκδηλώσεις στις πόλεις Βαν και Χακκάρι. Στην πόλη Βαν έγινε συλλαλητήριο με συμμετοχή βουλευτών ενώ στο Χακκάρι έγινε διαδήλωση. Ο βουλευτής του κόμματος BDP Μπενγκί Γιλντίζ μιλώντας στην πόλη Βαν ισχυρίστηκε πως γίνεται προσπάθεια να κοροϊδέψουν τους Κούρδους λέγοντας πως ¨Στο παρελθόν ο Ισμέτ και ο Μουσταφά , σήμερα ο Ταγίπ και ο Φετουλλάχ μας κοροϊδεύουν .

Ο Γιλντίζ χρησιμοποίησε τον όρο ¨Κουρδιστάν¨ και συνέχισε λέγοντας « Το Κουρδιστάν χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη. Υπεύθυνοι για αυτό δεν ήταν οι Κούρδοι αλλά οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Τα μέλη της ¨Ένωσης Και Πρόοδος¨ δεν είχαν μπορέσει να καταλάβουν την περιοχή. Τώρα ο Ερντογάν και ο Φετουλλάχ Γκιουλέν παίζοντας με τα συναισθήματα γύρω από το Ισλάμ, προσπαθεί να διδάξει την θρησκεία στο λαό. Οι νομάρχες, έπαρχοι και αστυνομικοί διευθυντές που έρχονται εδώ δεν ξέρουν μια λέξη κουρδικά. Αυτό είναι αποικιοκρατία, αυτοί δεν μπορούνε να κυβερνήσουν τον κόσμο. Δεν μπόρεσαν να σας εξαφανίσουν, σκοτώνοντας σας. Δεν μπόρεσαν να σας αποτελειώσουν με την αφομοίωση στα τζαμιά, στα σχολεία και στα στρατόπεδα. Εντάξει να μην βγούμε όλοι στα βουνά, να μην μπούμε στις φυλακές. Αλλά δεν είμαστε και υποχρεωμένοι να πούμε ¨Ναι¨ στην πολιτική αφομοίωσης που εφαρμόζουν. Στην κάλπη θα ζητήσουμε λογαριασμό για αυτά.

Σχόλιο : Η καθεστωτική εφημερίδα Μιλλιέτ γράφει για ¨άσχημα λόγια¨, καθώς οποιδήποτε αναφορά στον Μουσταφά Κεμάλ πρέπει να είναι οπωσδήποτε επαινετική. Αν δεν είναι τότε είναι ¨άσχημα λόγια΄.

Previous Article

ΡΕΚΟΡ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Next Article

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΤΩΜΑΤΑ ¨ΣΠΑΡΜΕΝΑ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *