Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΠΑΡΖΑΝΙ: ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

No Comments Share:

Ο Μπαρζανί ¨έκλεισε την πόρτα¨: ¨Πλέον είναι πολύ αργά¨

Ο Μεσούτ Μπαρζανί-πρόεδρος της Περιφερειακής Κυβέρνησης Κουρδιστάν (ΚΒΥ) δήλωσε πως πλέον είναι πολύ αργά για να αναβληθεί το δημοψήφισμα.

Ο ηγέτης της ΚΒΥ πριν από το δημοψήφισμα που θα γίνει τις 25/9 μίλησε στην τελική συγκέντρωση που έγινε στο στάδιο Φρανσό Χαρίρι στην Έρμπιλ: ¨Επί 100 έτη ο λαός του Κουρδιστάν τιμωρείται. Ακόμη δεν χορτάσατε να τον τιμωρείτε. Εάν θα τον τιμωρήσετε και πάλι, τιμωρήστε εμένα. Στο προηγούμενο διάστημα με βούληση όλων τω πλευρών προσπαθήσαμε να ζήσουμε μαζί.  Αλλά αυτοί δεν άφησαν ούτε νόμους, ούτε σύνταγμα ούτε συνεταιρισμό. Ισοπέδωσαν 4.500 χωριά μας. Δολοφόνησαν 12.000 Φεϊλί Κούρδους και 8.000 Μπαρζανί Κούρδους.¨

Ο Μπαρζανί περιέγραψε πως η απόφαση για το δημοψήφισμα ήταν μια ¨ιστορική και γενναία¨ και πρόσθεσε πως είναι έτοιμοι για καλόβουλο διάλογο με την Βαγδάτη κάτι ποτ θέλουν να το κάνουν μετά από το δημοψήφισμα.

Η ηγέτης της ΚΥΒ συνέχισε λέγοντας: ¨Το δημοψήφισμα δεν γίνεται για τον καθορισμό των συνόρων αλλά για την επίτευξη του στόχου μας. Εμείς θέλουμε τα αιτήματα μας να λαμβάνονται υπόψη. Αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στην κυβέρνηση της Βαγδάτης δεν έχουν διαφορά από το κόμμα Μπάαθ. Δοκιμάσαμε κάθε οδό με την Βαγδάτη αλλά όλες δεν είχαν αποτέλεσμα.  Μετά από τις 25/9 είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε σχετικά με σύνορα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και αμφιλεγόμενα εδάφη. Ο συνασπισμός μας ενάντια στην ISIS και η συνεργασία μας με τις δυνάμεις του Ιράκ θα συνεχιστούνε.  Θέλουμε να πάρουμε την άποψη του λαού μας με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο. Οι Κούρδοι είναι έτοιμοι να πληρώσουν κάθε τίμημα για την ανεξαρτησία τους¨.

Barzani ‘kapıyı kapattı’: Artık çok geç

22/9/2017

Previous Article

Η ΧΥΔΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΓΚΙΟΛΤΖΟΥΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ¨ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ¨ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *