Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΚΥΡΑΣ: ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Ε.Δ.Α.Δ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ

2 Comments Share:

…………………

O Ερίντς Σαγκάν-πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγκύρας, δήλωσε πως μετά από την απόφαση του ΕΔΑΔ  (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) τα εγχώρια δικαστήρια πρέπει αμέσως να βγάλουν απόφαση αποφυλάκισης του Ντεμιρτάς.

Ο Σαγκάν σχολιάζοντας την απόφαση στην Artı Gerçek είπε πως για πρώτη φορά στην Τουρκία εφαρμόστηκε το άρθρο 18 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Σαγκάν δήλωσε : ¨Το άρθρο 18 ορίζει πως  ο νόμος δεν μπορεί να περιορίζει τα δικαιώματα. Κρίθηκε πως στην περίπτωση του Ντεμιρτάς με σκοπό να αποτραπεί πολιτικά, εφαρμόστηκε άμετρα, έφτασε στον στόχο του, κάτι που αποτελεί παραβίαση του άρθρου 18. Η διαπίστωση αυτή σημαίνει : Η προφυλάκιση αυτή του Ντεμιρτάς έγινε για πολιτικούς λόγους για να μην μετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Ο Σαγκάν υπενθυμίζει πως το ΕΔΑΔ έκρινε πως ξεπεράσθηκε το συνηθισμένο και λογικό διάστημα κράτησης του και παραβιάστηκε το δικαίωμα του για δίκαιη δίκη. Είπε : Ως αποτέλεσμα της παραβίασης των δύο αυτών άρθρων, αποφασίστηκε η άμεση αποφυλάκιση του και η αποζημίωση με 25.000 ευρώ. Το ερώτημα είναι το τι θα γίνει. Το άρθρο 90 του συντάγματος είναι ξεκάθαρο, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων.  Σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει θέμα διάκρισης. Επιβάλλεται τα εγχώρια δικαστήρια να εφαρμόσουν την απόφαση του ΕΔΑΔ. Διότι είμαστε κράτος που έχουμε υπογράψει την συνθήκη και είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε¨.

……………………
https://www.artigercek.com/haberler/ankara-baro-baskani-anayasa-ya-gore-aihm-karari-derhal-uygulanmali
21/11/2018

Σχ: Αυτά βέβαια ορίζει ο νόμος…

Αλλές όμως αι βουλαί του Ταγίπ…

Previous Article

ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Next Article

ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. Δεν τον βλέπω καλά τον πρόεδρο… Και με τόσους δικαστές, ακαδημαϊκούς και δικηγόρους στις φυλακές, δε θα βρει δικηγόρο να τον υπερασπιστεί, ούτε και δίκαιο δικαστή να τον δικάσει…

Leave a Reply

Your email address will not be published.