Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παππούς και ξαδέρφια το επιβεβαιώνουν: ¨Τον σκότωσαν επειδή άκουγε κουρδική μουσική¨…

0 σχόλια Share:

Παππούς και ξαδέρφια του Μπαρίς Τσακάν : Δολοφονήθηκε επειδή άκουγε κουρδική μουσική

ΑΓΚΥΡΑ- Ο Βελί Τσοκγιαμάν-παππούς του Μπαρίς Τσακάν και ξαδέρφια του, δήλωσαν πως ο Τσακάν δολοφονήθηκε επειδή άκουγε κουρδική μουσική. Ο Τσοκγιαμάν λέει πως έτσι τον ενημέρωσε η κόρη του και ότι αυτά είπε στην οικογένεια και ο Β.Α. – φίλος του Μπαρίς Τσακάν που βρισκόταν δίπλα του.

Ο Μπαρίς Τσακάν ένας Κούρδος νέος 20 ετών, δολοφονήθηκε με μαχαιριές χτες το βράδυ στην συνοικία Αλσαντζάκ του Ετιμεσγκουτ.  Πηγές μας από την περιοχή ενημέρωσαν το πρακτορείο μας στις 22:45 για την δολοφονία του Τσακάν και μας είπαν πως, αυτό που άνοιξε τον δρόμο για τον θάνατο ήταν το ότι ¨άκουγε κουρδική μουσική¨.

Επικοινωνήσαμε με την οικογένεια Τσακάν, όπως και με πολιτικό κόμμα και σύλλογο με τον οποίο σχετίζεται η οικογένεια. Επικοινωνήσαμε με τον ξάδερφο του τον Ντογάν Τσακάν που μας είπε πως ¨Δολοφονήθηκε επειδή άκουγε κουρδική μουσική¨. Ο Ντογάν Τσακάν ανέφερε πως αυτή την ενημέρωση την είχε από την δική του οικογένεια και πρόσθεσε πως ¨Και παλιότερα είχαμε δεχτεί επιθέσεις επειδή ακούγαμε  κουρδική μουσική¨

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ 

Όταν η είδηση διαδόθηκε και έγινε επικαιρότητα ο Ντογάν Τσακάν, από τον λογαριασμό του στο Τουίττερ έγραψε πως ¨Υπήρξαν κάποιοι πως πρόκειται για επιχείρηση διαμόρφωσης κοινής γνώμης, αλλά η είδηση είναι αληθινή. Κάποιοι μίλησαν για μέλος παράνομης οργάνωσης. Ήταν ένα παιδί που δούλευε στις οικοδομές και δεν πείραζε ούτε μυρμήγκι¨ .

Αλλά τις επόμενες ώρες ο Ντογάν έγραψε σε αναρτήσεις του πως ευχαριστεί την αστυνομία και ότι περιμένει την ανακοίνωση της νομαρχίας.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ 

Αργότερα κοινοποίησε την ανακοίνωση της νομαρχίας που μιλούσε για ¨δολοφονία σε καβγά γύρω από το εζάν¨ και εντός της μέρας έκλεισε τον λογαριασμό του στο τουίττερ. Ο Ντογάν Τσακάν  δήλωσε πως ο λογαριασμός δεν ήταν δικός του και σήμερα έκανε κάποιες δηλώσεις που επιβεβαιώνουν τις ανακοινώσεις της νομαρχίας.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ… 

Μετά από τον θάνατο του Μπαρίς Τσακάν, βγαίνουν ειδήσεις από την οικογένεια πως το παιδί τους δολοφονήθηκε επειδή άκουγε κουρδική μουσική και αυτό κοινοποιείται και στους συγγενείς.  Αλλά μετά από την ανακοίνωση της νομαρχίας οι δηλώσεις της οικογένειας αλλάζουν. Ο  πατέρας του ο Νιχάτ Τσακάν μετά από την ανακοίνωση της νομαρχίας μιλώντας στο πρακτορείο μας, μας είπε τα εξής: ¨ Ο φίλος του γιού μου είπε στους άλλους ¨Ακούγεται το εζάν, δείξτε λίγο σεβασμό. Μετά από το εζάν ακούστε πάλι μουσική¨. Τότε αρχίζουν να επιτίθενται ο ένας στον άλλο και ο φίλος του γιού μου φεύγει. Το παιδί μου έμεινε μόνος με 3 άτομα. Eίχε πει πως ¨Τι ώρα είναι, πότε θα κάνω το ναμάζι μου; ¨. Του είπα πως ¨έχει ακόμη 10 λεπτά¨ μέχρι το εζάν. Το εζάν ακούγεται στις 20:15. Τότε πέρασε η ώρα. Μετά από 25 λεπτά είδα την σορό του.¨

ΠΑΠΠΟΥΣ : ΑΙΤΙΑ Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 

Συγγενείς όμως του Τσακάν που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη  και βρισκόταν στην ιατροδικαστική του Κετσίορεν όπου ήταν η σορός του, αλλά και αργότερα στο νεκροταφείο του Ελβακέντ, μας είπαν πως είχαν την ενημέρωση πως ¨δολοφονήθηκε επειδή άκουγε μουσική στα κουρδικά¨

Το πρακτορείο Μεσοποταμία επικοινώνησε με τον Βελί Τσοκγιαμάν-παππού του Μπαρίς Τσακάν, ο οποίος λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας δεν μπορούσε να μετάσχει στην κηδεία και ο οποίος μας είπε πως η κόρη του του είπε πως ο καβγάς ήταν λόγω της ¨κουρδικής μουσικής¨. Ο παππούς Τσόκγιαμανν είπε τα εξής : ¨Το παιδί που πέθανε είναι ο εγγονός μου. Ο φίλος του εγγονού μου είναι από το Καρς ( Ο Β.Α. που ανφέρει η ανακοίνωση της νομαρχίας) . Σύμφωνα με όσα είπε εκείνο το παιδί, ο Μπαρίς άκουγε κουρδική μουσική, κάτι που δεν το δέχθηκαν οι άλλοι. Η νομαρχία διαστρεβλώνει το περιστατικό.  Η κόρη μου μου είπε πως αυτά τα περιέγραψε στην οικογένεια ο φίλος του Μπαρίς. Και μετά εκείνοι τα είπαν σε εμάς. Όλοι είναι μάρτυρες σε αυτό. Αυτά που λέγονται για το περιστατικό είναι αληθή. Γίνεται διαστρέβλωση όμως¨.

ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ 

Μετά από την ταφή του Μπαρίς Τσακάν , ανταποκριτής μας που πήγε στο σπίτι της οικογένειας Τσακάν, είχε συνομιλία με δύο ξαδέρφια του. Μια ξαδέρφη του μας είπε πως ¨λόγω της κουρδικής μουσικής συνέβη¨. Μετά υπήρξε [παρέμβαση από το σπίτι προς το άτομο που μας μιλούσε.

Μια άλλη ξαδέρφη του που μας μίλησε μπροστά στο σπίτι μας είπε τα εξής : ¨Φτάνουν εκεί 2-3 φίλοι, ενώ ο γιός του θείου μου εκεί άκουγε κουρδική μουσική. Μετά ξέσπασε ο χαμός. Του λένε ¨κλείσε την μουσική¨. Προφανώς και οι δικοί μας θα τους είπαν ¨κλείστε εσείς την δική σας¨. Το περιβάλλον κλιμακώθηκε. Ο φίλος του Μπαρίς φεύγει και ο Μπαρίς μένει μόνος του. Μπαίνει σε μια αυλή και προσπαθεί να αμυνθεί αλλά δεν μπορεί. Φτάνουν τρία άτομα και τον μαχαιρώνουν δύο φορές στην καρδιά¨.

¨Όταν την ρωτήσαμε ¨ποιος σας έδωσε αυτή την πληροφορία¨ μας απάντησε ως εξής : ¨Ο θείος μου (ο πατέρας του Μπαρίς). Αυτό είναι η αλήθεια. Ξέρετε γιατί;  Άλλωστε εμείς όταν φτάσαμε οι θείοι μου είχαν πάει στο νοσοκομείο. Όταν έφτασαν οι θείοι μου ο Μπαρίς ήταν κάτω. Δίπλα στον Μπαρίς ήταν ο αδερφός του… Είναι οι πιο στενοί συγγενείς μας. Αυτοί δεν λένε ψέματα. Ο πατέρας του Μπαρίς είναι κάποιος που τον έχουμε μέσα στην καρδιά μας. Υποψίες θα μπορούσα να έχω για τον εαυτό μου αλλά όχι για εκείνον. Εγώ λέω αυτά που μου είπαν εκείνοι¨.

Και τα ξαδέρφια μετά από τις δηλώσεις που έγιναν από το υπουργείο Εσωτερικών και την νομαρχία, ζήτησαν τα ονόματα τους να παραμείνουν κρυφά, επειδή ανησυχούν μήπως στοχοποιηθούν.

https://mezopotamyaajansi.com/tum-haberler/content/view/98704

1/6/2020

Σχ. : Μετά από την ανακοίνωση της νομαρχίας, ο πατέρας του θύματος (προφανώς λόγω τρομοκράτησης) έκανε δηλώσεις στην κατεύθυνση της ανακοίνωσης της νομαρχίας. Αλλά προφανώς τις πρώτες ώρες μετά από το περιστατικό, άλλα είχε πει στους συγγενείς του… 

Previous Article

DEB : ¨Απαράδεκτο και προκλητικό¨ το γεγονός της ανάρτησης της ελληνικής σημαίας στο τζαμί του Διδυμοτείχου

Next Article

Πρώην πολέμιος του εποικισμού, τώρα έπιασε δουλειά σε ΜΚΟ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!