Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΤΗΝ ΑΖΙΖΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΣΥΡΙΑ¨

0 σχόλια Share:

¨Την Αζιζά δεν την χτύπησε η Συρία¨

Η οικογένεια της Αζιζά Τσετίν που σκοτώθηκε από θραύσμα βλήματος κατά τις συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με το ΠΚΚ δηλώνει : ¨Η βόμβα δεν ήταν της Συρίας αλλά του κράτους. Να ζητήσουν συγγνώμη¨

Η 38 ετών Αζιζά Τσετίν είχε οκτώ παιδιά. Η οικογένεια της λόγω της συνέχισης των συγκρούσεων άφησε το σπίτι της και πήγε στο Χακκάρι.

Το χωριό Καζάν που βρίσκεται στα σύνορα της επαρχίας Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι, είχε κι αυτό προχτές το μερίδιο του από την σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και του ΠΚΚ. Θραύσμα από βλήμα σκότωσε την μητέρα οκτώ παιδιών Αζιζέ Τσετίν. Μετά το περιστατικό οι χωρικοί εγκατέλειψαν το χωριό και πήγαν στο Χακκάρι. Ο Χιζίρ Τσετίν-σύζυγος της Αζιζέ Τσετίν, που ακόμη και τα συλλυπητήρια τα δέχτηκε στο Χακκάρι δήλωσε πως ¨ Την σύζυγο μου δεν την σκότωσε συριακό αλλά κρατικό βλήμα¨ και λέει πως πλέον μια είναι η προσδοκία του : ¨ Το κράτος να ζητήσει συγγνώμη από τον ίδιο και από τα παιδιά του¨.

Το χωριό Χακάν που είναι στα σύνορα της επαρχίας Τσουκούρτζα του νομού Χακκάρι, είχε εκκενωθεί το 1994 για λόγους ασφαλείας. Το 2002 επετράπη σε 20 οικογένειες να γυρίσουν στο χωριό. Μεταξύ αυτών που γύρισαν ήταν και τα αδέρφια Τσετίν. Ο Χιζίρ Τσετίν μαζί με την σύζυγο του Αζιζά και τα πέντε παιδιά που είχαν τότε εγκαταστάθηκαν στο χωριό. Στο χωριό Ο Χιζίρ και η Αζιζά ασχολούνταν με τα βοοειδή και τα μελίσσια όλων των οικογενειών του χωριού, ενώ μαζί με την Μπεριτάν που γεννήθηκε το 2010 έκαναν ακόμη τρία παιδιά. Στο χωριό ζούσαν συνεχώς 7 οικογένειες. Η Αζιζά και ο Χιζίρ, θέλοντας να σπουδάσουν όλα τους τα παιδιά, είχαν στείλει αυτά που πήγαιναν σχολείο στο Χακκάρι. Η οικογένεια είχε 20 βοοειδή και 40 μελίσσια. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό όλα φαινόταν να πηγαίνουν κατ΄ευχήν. Μέχρι την 16η Οκτωβρίου. Τη μέρα εκείνη έπεσαν στο χωριό 4 οβίδες. Σύμφωνα με την νεκροψία θραύσμα μεγέθους 2 cm και βάρους 5 γραμμαρίων που εκτοξεύτηκε από μια οβίδα καρφώθηκε στην κρανιακή κοιλότητα της Αζιζέ Τσετίν-μητέρας των Μιζγκίν, Εμινέ, Μπεριτάν, Μπεντίρ, Μπαρίς, Χεμγκίν, Μπιράζ και Ουγούρ. Το κρανίο της γυναίκας υπέστη κάταγμα. Ο θάνατος επήλθε από εγκεφαλική αιμορραγία και από σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Από την έκρηξη τραυματίστηκε και η Ζεϊτίν Τσετίνκαγιά. Και οι δύο οι γυναίκες μεταφέρθηκαν από τους χωρικούς στο Χακκάρι. Αλλά η Αζιζά Τσετίν ενώ την πήγαιναν έχασε την ζωή της.

……………….

 Εφ. Ραντικάλ 19/10/2012

Previous Article

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *