Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ 1935 ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ 1994¨

No Comments Share:

Βουλευτής του CHP Αϊγκούν : Η λογική του 1935 είναι ίδια με αυτήν του 1994

 Ο βουλευτής Αϊγκούν του κόμματος CHP που είχε δεχτεί κριτική μετά τις δηλώσεις του για το Ντέρσιμ, έκανε πάλι μια δήλωση που θα συζητηθεί. Ο Αϊγκούν μιλώντας για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών του 1994 είπε πως ¨Όποια ήταν η λογική το 1935, αυτή ήταν και το 1994¨.

ΑΓΚΥΡΑ– Η υποεπιτροπή που σχηματίστηκε εντός της Επιτροπής Διερεύνησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της τουρκικής βουλής σχετικά με περιστατικά βίας και τρομοκρατίας, άκουσε συγγενείς ατόμων που έπεσαν θύματα αγνώστων δραστών στην περιοχή του Τούντζελι το 1994.

Στην επιτροπή μετείχε και ο βουλευτής Χουσείν Αϊγκούν από το Τούντζελι ο οποίος είχε προκαλέσει σκληρές συζητήσεις μέσα στο κόμμα του το CHP, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τα γεγονότα στο Ντέρσιμ.

Ο Χουσείν Αϊγκούν παρομοίασε τις δολοφονίες αγνώστων δραστών που έγιναν το 1994 στο Τούντζελι, με αυτά που έγιναν στο Ντέρσιμ κατά τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας. Ο Αϊγκούν ανέφερε τα εξής : ¨Στα τέλη του φθινοπώρου του 1994 16 χωρικοί εξαφανίστηκαν. 40 χιλιάδες άτομα εξαναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, εκατοντάδες χωρικοί εξαφανίστηκαν. Στην διάσπαρτη δομή των αναφορών σχετικά με τα έτη 1935-1936 υπάρχουν σημαντικά επιχειρήματα. ¨Όποια ήταν η λογική το 1935, αυτή ήταν και το 1994¨.

Εφ. Ραντικάλ 14-12-2011


Previous Article

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *