Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙO

No Comments Share:

Eφ. Μπιργκιούν 19-5-2011

Γάζωσαν τα σχολείο

Καθώς η ένταση στην περιοχή του Σιρνάκ κορυφώνεται με την μη απόδοση των σωμάτων 12 ΠΚΚδων που σκοτώθηκαν κατά την στρατιωτική επιχείρηση, οι δυνάμεις ασφαλείας πλέον προσφεύγουν σε πρακτικές που θυμίζουν τις περιόδους της OHAL (έκτακτης κατάστασης)

Μετά από το μποϊκοτάζ που έκαναν οι μαθητές του λυκείου Ατατούρκ στην πόλη Τζίζρε και το σύνθημα ¨οι ήρωες δεν πεθαίνουν¨ που φώναξαν, λέγεται πως πριν από δύο μέρες έπεσαν πυροβολισμοί από το Φρουραρχείο της πόλης Τζίζρε προς τη κατεύθυνση του λυκείου. Ανακοινώθηκε πως από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες, τα τζάμια του σχολείου έσπασαν, ενώ σε πολλούς τοίχους του σχολείου υπάρχουν σημάδια από σφαίρες. Όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί οι μαθητές απάντησαν φωνάζοντας ¨Ζήτω η ελευθερία¨, ενώ έγινε γνωστό ότι πολλοί μαθητές αισθάνθηκαν αδιαθεσία από τα δακρυγόνα που πέταξαν οι στρατιώτες

ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ

Καθώς το περιστατικό έγινε σε σχολείο που βρίσκεται δίπλα σε φρουραρχείο, το σχολείο δεν γινόταν να φωτογραφηθεί, η εφημερίδα Μπιργκιούν φωτογράφισε τα ίχνη από τις σφαίρες στα τζάμια και στον τοίχο.

Οργανώθηκε διαμαρτυρία από τους μαθητές για τους πυροβολισμούς των στρατιωτών προς το σχολείο. Την ώρα που οι μαθητές διάβαζαν την ανακοίνωση τύπου, η αστυνομία τους είπε να διαλυθούνε. ¨όταν αυτοί δεν υπάκουσαν η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα και πεπιεσμένο νερό.

……………………..

Previous Article

ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΜΑΗΛ ΜΠΑΚΙΡ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *