Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΟΤΖΑΛΑΝ !

No Comments Share:

Απαγορεύτηκε σε βουλευτή του HDP  να πάει στο χωριό που γεννήθηκε και στην επαρχία του !

Ούρφα- Ο υπουργός Εσωτερικών απαγόρευσε την είσοδο βουλευτών του HDP στο Χαλφέτι. Αστυνομικοί εμπόδισαν με οδόφραγμα τον βουλευτή του HDP Ομέρ Οτζαλάν να πάει στο χωριό όπου γεννήθηκε και του είπαν προφορικά πως υπάρχει εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών. Με εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών, αστυνομία και στρατός έθεσαν υπό κλοιό το χωριό Αμάρα, για να εμποδίσουν εκεί τον εορτασμό των γενεθλίων του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν.  Από μέρες πριν αστυνομία και στρατός στα πλαίσια του αποκλεισμού, δεν άφησαν κανένα να πάει στον οικισμό, ένα περνώντας από κάθε σπίτι έκαναν έρευνες για ¨ξένους¨. Απείλησαν τους κατοίκους λέγοντας τους να μην φιλοξενήσουν κανέναν ¨ξένο¨ στο σπίτι τους και έκλισαν με οδοφράγματα τους 3 δρόμους π[ου οδηγούν στον οικισμό.

Χτες όταν ο Ομέρ Οτζαλάν-ανιψιός του Οτζαλάν και βουλευτής του HDP, θέλησε να επισκεφτεί το χωριό Αμάρα όπου και έχει γεννηθεί, εμποδίστηκε με υπουργική εντολή. Όταν αργότερα ο βουλευτής Οτζαλάν μετέβη πάλι, εμποδίστηκε στην είσοδο της επαρχίας. Σήμερα ο βουλευτής του HDP Οτζαλάν, προσπαθώντας να περάσει στο Χαλφέτι από την συνοικία Σουτβερέκ, σταματήθηκε στην είσοδο της επαρχίας, από πολλούς αστυνομικούς που με οχήματα ¨Αύρες¨ και άλλα  θωρακισμένα οχήματα είχαν στήσει εκεί οδόφραγμα¨.

Οι αστυνομικοί του είπαν πως υπάρχει εντολή του υπουργού Εσωτερικών και πως κανένας βουλευτής του HDP δεν θα εισέλθει στην επαρχία. Ο Οτζαλάν συνεχίζει να περιμένει στο οδόφραγμα και προσπαθεί να επικοινωνήσει με την νομαρχία της Ούρφας.

¨ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ¨

Ο Οτζαλάν χαρακτήρισε το γεγονός ¨κρατική τρομοκρατία¨ και δήλωσε ¨Παρεμποδίζεται η είσοδος ακόμη και στο χωριό όπου κατοικώ. Η κατάσταση αυτή δείχνει το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η κυβέρνηση¨.  Ο Οτζαλάν είπε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον νομάρχη και άλλους αξιωματούχους, αλλά κανείς δεν βγαίνει στο τηλέφωνο, προσθέτοντας πως δεν βρήκε κάποιον συνομιλητή από την μεριά του κράτους.

…………….

Ο Οτζαλάν κατήγγειλε την στάση του κράτους και έκανε έκκληση να γιορτάσουν όλοι όπου κι αν βρίσκονται τα γενέθλια του Οτζαλάν.

 http://mezopotamyaajansi.com/tum-haberler/content/view/53142

4/4/2019

Previous Article

ΕΙΣΑΓΓΕΛEAΣ ¨ΕΦΕΥΡΙΣΚEI¨ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ !

Next Article

ΜΕ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *