Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ

0 σχόλια Share:

 

 

Είναι οι αεροπορικές επιθέσεις μέθοδος απόκρυψης των απωλειών;

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο, σε απανωτές ανακοινώσεις του δηλώνει πως σε κάθε αεροπορική επιχείρηση που κάνει σκοτώνονται 80-100 αντάρτες.

Καταρχήν είναι ανάγκη να ξέρουμε καλά το εξής, οι κατευθυνόμενες ρουκέτες που ονομάζονται έξυπνα πυρομαχικά, είναι ένα είδος βομβών που δεν είναι κατά ανθρώπων, αλλά αναπτύχθηκαν πλήθος κόσμου και για εγκαταστάσεις. Για αυτό τον λόγο όταν χρησιμοποιείται στην εξοχή, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως αποδίδει 100%. Σίγουρα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα αλλά σίγουρα δεν μπορεί να ανακοινώνεται αυτό ως σίγουρο. Ο τουρκικός στρατός για κάθε  έναν αντάρτη χρησιμοποιεί πάνω από μία βόμβες. Καθώς όμως οι αντάρτες των ΗPG και  YJA-STAR μπορούν ακόμη και κάνουν δράσεις κατά του τουρκικού στρατού, αυτό φανερώνει πως τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών δεν είναι αυτά που ανακοινώνει το γενικό επιτελείο.

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει ένας πόλεμος στο Κουρδιστάν και στον πόλεμο αυτό και οι δύο πλευρές έχουν απώλειες, αλλά στην παρούσα κατάσταση του πολέμου  και σύμφωνα με την τεχνολογία που χρησιμοποιείται, οι απώλειες των ανταρτών δεν είναι μεγάλες. Όλοι ξέρουμε πως όταν το Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα έχει απώλειες , κάνει και την σχετική ανακοίνωση.  Δεν μπορούμε όμως να πούμε το ίδιο πράμα και για τον τουρκικό στρατό.

Μια είδηση που εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες στο ANF, στην πραγματικότητα δείχνει πως ο τουρκικός στρατός δεν έχει σταματήσει την συνήθεια του να κρύβει τους θανάτους στρατιωτών.

Στην είδηση αναφερόταν πως ¨15 στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν στρατιωτικό όχημα που τους μετέφερε από το Βαν στην Γιουξέκοβα του νομού Χακκάρι¨.  Ο τουρκικός στρατός σχετικά με τον θάνατο ενός στρατιώτη την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε πως ¨έπεσε γκρεμό¨ . Είχαν πει πως  ο στρατιώτης Γιουσούφ Ντεμιργιουρέκ ευρισκόμενος σε βράχια , έχασε την ισορροπία του και έπεσε σε γκρεμό.  Ακόμη και αυτή η είδηση δείχνει το τι έδαφος ετοιμάζει ο τουρκικός στρατός για τους θανάτους των στρατιωτών.

Οποτεδήποτε και αν ένας στρατιώτης πεθαίνει στο Κουρδιστάν, αυτό δεν είναι ανεξάρτητο από τον πόλεμο που γίνεται εκεί. Η συμφωνία όμως που έχουν υπογράψει οι στρατιώτες που μετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Κουρδιστάν, εμποδίζει την εμφάνιση στην κοινή γνώμη πιθανών θανάτων. Διότι εάν εμφανιστεί ο θάνατος, τότε οι οικογένειες στερούνται των δικαιωμάτων που έχουν οριστεί για τους ¨μάρτυρες και τους ήρωες¨ . Όπως και των πριμ συμμετοχής σε επιχειρήσεις και της αποζημίωσης που παίρνουν οι οικογένειες.  Αυτός είναι ο τρόπος που ο τουρκικός στρατός εκπαιδεύει, εξοπλίζει και μάχεται με του στρατιώτες και για αυτό τον λόγο οι θάνατοι που ανακοινώνονται ως ¨πτώση από βράχο¨  ή από τροχαίο, είναι απλά μέθοδοι απόκρυψης των θανάτων των στρατιωτών στο Κουρδιστάν. Και αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ούτε θα είναι η τελευταία.

Οι σχετικές με τις αεροπορικές επιθέσεις που γίνονται χωρίς να γίνει επιτόπια  έρευνα, δεν αντανακλούν την αλήθεια. Κανένας στρατός στον κόσμο δεν κοινοποιεί με απόλυτο τρόπο μια πληροφορία, αν δεν έχει γίνει επιτόπια έρευνα.  Διότι εάν όπως ανακοινώνει ο τουρκικός στρατός σε κάθε αεροπορική επίθεση, σκοτώνονται 80-100 αντάρτες, μα τότε πως γίνεται και το ΠΚΚ γιορτάζει τα 40 του χρόνια; Εάν αυτά τα δεδομένα ήταν αληθινά δεν θα έπρεπε το ΠΚΚ να είχε λήξει 40 φορές ως τώρα;…

https://anfturkce.net/kurdistan/hava-saldirilari-kayiplari-gizleme-yoentemi-mi-100042

12/12/2017

 

Previous Article

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣIΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ¨ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ¨

Next Article

ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ Η ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *