Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

KOYΡΔΙΣΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ : ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

No Comments Share:

¨Μάταια πέθαναν Τούρκοι στρατιώτες¨

Η βουλευτής του κόμματος BDP Εμινέ Αϊνά μιλώντας στην συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που οργάνωσε η Πλατφόρμα Γυναικών Αδάνων, ισχυρίστηκε πως το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας επί 80 χρόνια έκανε λάθος και ότι μάταια πέθαναν Τούρκοι στρατιώτες.

Η απαρτιζόμενη από πολιτικά κόμματα και συλλόγους Πλατφόρμα Γυναικών Αδάνων, οργάνωσε πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, πορεία η οποία άρχισε μπροστά από το ανοιχτό θέατρο Μιμάρ Σινάν. Στην πορεία μετείχαν περίπου 2 χιλιάδες άτομα και κατά μήκος της στα τρία χιλιόμετρα μέχρι την πλατεία Ουγούρ Μουμτζού ακούστηκαν συνθήματα όπως ¨Ζητάμε ειρήνη και όχι πόλεμο¨ και ¨Οι γυναίκες δεν θέλουν πόλεμο¨.

Η βουλευτής του κόμματος BDP Εμινέ Αϊνά μιλώντας στην εκδήλωση στην οποία είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, άσκησε κριτική στις προσπάθειες που γίνονται για να εγκαταλείψει τα όπλα το ΠΚΚ.

Η Εμινέ Αϊνά ισχυρίστηκε πως η Τουρκική Δημοκρατία επί 80 χρόνια έκανε λάθος, και είπε :

¨Λένε πως «Οι Τούρκοι είναι ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα». Για ποιο λόγο ; Λένε για τους Τούρκους στρατιώτες «Μάταια πέθαναν τα παιδιά μας ; », ενώ παλιοί στρατιώτες λένε « Μάταια τραυματιστήκαμε ή χάσαμε πόδια και μάτια ;» . Λοιπόν ναι, είναι πολύ κρίμα αλλά έτσι είναι. Ας βγει ο πρωθυπουργός και ας ζητήσει συγγνώμη όχι από εμάς αλλά από τις οικογένειες των στρατιωτών, και από τους παλιούς στρατιώτες που είχαν τραυματιστεί. Πρέπει να δηλώσει πως « Ως κράτος 80 χρόνια κάναμε λάθος. Στείλαμε στον θάνατο τα παιδιά σας απλά και μόνο γιατί αρνούμασταν την ύπαρξη των Κούρδων. Ζητάμε συγγνώμη». ¨

……………..

Εφ. Χουριέτ 11/3/2013

Previous Article

Η ΕΧΘΡΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΑΚΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΒΕΣ

Next Article

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *