Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΝ ¨ΚΛΑΔΟ ΕΛΑΙΑΣ¨ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ

No Comments Share:

 

Δήλωση του στρατιωτικού που διευθύνει την επιχείρηση στο Αφριν, προς την Διεύθυνση Θρησκευμάτων (Diyanet): ¨Επί 7 χρόνια εδώ δεν έπεσε ούτε μια σφαίρα¨

Ο στρατηγός Ισμάηλ Μετίν Τεμέλ-διοικητής της 2ης Στρατιάς που διευθύνει την στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, κατά την διάρκεια επίσκεψης επιτροπής της Diyanet, δήλωσε πως ¨(Στο Άφριν) παρά τον επί επτά έτη συνεχιζόμενο πόλεμο, μέχρι τώρα δεν είχε πέσει ούτε μια σφαίρα¨.

Ο επικεφαλής της Diyanet Αλή Ερμπάς μαζί με μια επιτροπή πραγματοποίησε επίσκεψη στον νομό Χατάι στο διάστημα από 15 ως 17 Φεβρουαρίου.

Σε σχετικό κείμενο που έγραψε ο Αχμέτ Μπελαντά-ακόλουθος της προεδρίας της Diyanet,  για την συνάντηση που είχαν με τον στρατηγό Τεμέλ ανέφερε πως ο στρατηγός Τεμέλ παρομοίασε το Άφριν με την Βηρυτό του Λιβάνου και προκάλεσε εντύπωση χρησιμοποιώντας την φράση ¨Οι Σύριοι που ζούνε εκεί είναι πλούσιοι και ζούνε με κάθε άνεση¨

Στο σχετικό με την συνάντηση σημείο του κειμένου αναφέρει τα εξής:  ¨Μια ομάδα από την επιτροπή μας, επισκεφτήκαμε το επιχειρησιακό κέντρο. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον διοικητή του επιχειρησιακού κέντρου για το οποίο αναρωτιούνται όλοι τόσο στην πατρίδα μας όσο και στον κόσμο.

Ο στρατηγός Ισμαήλ Μετίν Τεμέλ μας έδωσε ιδιαίτερα ωραίες πληροφορίες. Μας γαλήνεψε λέγοντας μας ¨Ηρεμήστε, η ιστορία έχει τελειώσει¨. Μας είπε πως γνωριζει το Άφριν σαν την χούφτα του και πρόσθεσε πως αν βοηθήσει και ο καιρός πολύ σύντομα θα μπορέσουν να το καταλάβουν.  Εντύπωση προκάλεσε όταν μας είπε πως λυπάται ιδιαίτερα γιατί και αυτοί που σκοτώνουν και αυτοί που σκοτώνονται είναι μουσουλμάνοι και πρόσθεσε πως για αυτό και προσέχουν πολύ να μην προκαλούν απώλειες σε άμαχους. Τόνισε πως το ηθικό τους είναι πολύ καλό και ότι η κοινωνική ευαισθησία για το θέμα είναι ανώτερη από ότι ήταν στην Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο. Είπε πως αυτή η κατάσταση τονώνει το ηθικό των στρατιωτών. Από την μια μας έδινε αυτές τις πληροφορίες και από την άλλη σε δύο οθόνες παρατηρούσε τις εικόνες από δύο ΜΕΑ.  Ο πρόεδρος μας Αλή Ερμπάς του είπε πως πάντα προσευχόμαστε για αυτούς και ότι στα τζαμιά διαβάζουμε την προσευχή για την κατάκτηση.

……………

Ο Τεμέλ ανέφερε πως οι ξένοι μαζί με τους τρομοκράτες οργάνωσαν την πόλη. Σε μια από τις πιο σημαντικές πληροφορίες που μας είπε, ανέφερε αυτοί στο Άφριν πίστευαν πως δεν θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε και ότι θα είχαμε μεγάλες απώλειες. Είπε πως υπάρχουν πολλοί ξένοι τρομοκράτες. Σχετικά με τον ÖSO μας έκανε ενδιαφέρουσα δήλωση. Μας είπε πως οι ισορροπίες αλλάζουν πολύ γρήγορα και πρόσθεσε ¨μην εκπλαγείτε αν αύριο έρθουν στο Άφριν οι μονάδες της Συρίας και σηκώσουν εκεί την σημαία τους¨.

………………….

http://sendika62.org/2018/02/afrin-operasyonunu-yoneten-komutandan-diyanete-burada-7-yildir-bir-kursun-dahi-sikilmadi-477524/

28/2/2018

Σχ: Είναι ενδιαφέρον πως ακόμη και ο Τούρκος στρατωτικός διοικητής λέει πως επί 7 έτη στο Άφριν δεν είχε πέσει μια σφαίρα. Διότι αυτόματα σου έρχεται στο μυαό η σκέψη πως ¨Ναι μέχρι τώρα που πήγατε εσείς…¨.

Previous Article

H EYXH TOY ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΥΜΦΟΥΣ !

Next Article

ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *