Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΑΧ ΜΑΝΑ¨…

No Comments Share:

Κατάθεση που καίει καρδιές… Η μητέρα της Τζεμιλέ που σκοτώθηκε στην Τζίζρε : Μέχρι το πρωί την ξάπλωσα στον κόρφο μου

cemile

Η μητέρα της 10χρονης Τζεμιλέ Τσαγιργκά, που σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή στην πόρτα του σπιτιού της ανέφερε : Η Τζεμιλέ με κοίταξε για τελευταία φορά μου είπε ¨Αχ μάνα¨και μετά δεν άνοιξε ξανά τα μάτια της. Οι κουνιάδες μου την έπλυναν. Μετά την βάλαμε στον καταψύκτη¨.


Σύμφωνα με το κείμενο του Μαχμούτ Οράλ από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, Η Εμινέ Τσαγιργκά-μητέρα της Τζεμιλέ Τσαγιργκά, περιέγραψε ως εξής αυτά που βίωσε :
¨Γύρω στις 8 ακούσαμε έναν ήχο και κάποιος είπε πως ¨Η Τζεμιλέ έπεσε¨. Έτρεξα να δω νομίζοντας πως λιποθύμισε. Τότε με κοίταξε για τελευταία φορά και μου είπε ¨Αχ μάνα¨ και μετά δεν άνοιξε ξανά τα μάτια της. Την πήρα αγκαλιά και την έφερα στο σπίτι μέσα. Έκαμνε πολύ ζέστη και για να μην αλλοιωθεί το σώμα της, αρχικά βάλαμε γύρω της πάγο. Έτσι την κράτησα μέχρι το πρωί στον κόρφο μου. Το ρπωί την βάλαμε στον καταψύκτη. Μετά ήρθαν βουλευτές και την πήραν.
Εφ. Ταράφ 12/9/2015

Σχ : Οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής είχαν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας για 9 μέρες στην πόλη Τζίζρε. Και προφανώς είχαν βάλει και ελεύθερους σκοπευτές που πυροβολούσαν κατά το δοκούν. Και η έρμη η μάνα καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν κηδεία εκείνες τα μέρες, έβαλε την νεκρή της κόρη στον καταψύκτη… Οι βουλευτές που αναφέρει, είναι οι Κούρδοι βουλευτές του HDP και μπόρεσαν και πήγαν μόνο μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Previous Article

O ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ DEB

Next Article

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *