Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

1 XΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

No Comments Share:

¨ Ήταν μια με ρούχα σαν της κόρης μου, η οποία σαν ψεύτικη κούκλα κείτονταν κάτω άψυχη¨

8izzetmaxsb-s10
Ο Ιζζετίν Τσεβίκ ο οποίος κατά την σφαγή της 10 Οκτωβρίου στην Άγκυρα έχασε την κόρη του, την αδερφή του, ενώ η γυναίκα του τραυματίστηκε σοβαρά, δηλώνει πως κανείς από το κράτος δεν του τηλεφώνησε , ενώ τον πλήγωσε πολύ το γεγονός πως όταν μετά από την επίθεση ρώτησαν έναν υπουργό εάν θα παραιτηθεί για αυτό, αυτός γέλασε.
Η Τουρκία τον γνώρισε μετά από την επίθεση που πραγματοποίησε η ISIS στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας στις 10/10/2015, με την φωτογραφία στην οποία με τα μάτια γεμάτα πόνο φαίνεται να προσπαθεί να παρηγορήσει την σύζυγο του. Ο δάσκαλος Ιζζετιν Τσεβίκ στην σφαγή εκείνη έχασε την κόρη του Μπασάκ Σιντάτ Τσεβίκ, την αδερφή του Νιλγκιούν Τσεβίκ, ενώ ακόμη συνεχίζεται η θεραπεία της γυναίκας του Χατιτζέ Τσεβίκ. Συζητήσαμε με τον Τσεβίκ αυτά που βίωσε εκείνη την μέρα, την ιστορία εκείνης της φωτογραφίας τις σφαγές που έγιναν μετά από την 10η Οκτωβρίου και την πορεία της χώρας.

Θυμάστε τα συναισθήματα σας όταν τραβήχτηκε εκείνη η φωτογραφία ;

Θυμάμαι πως σκεφτόμουν την σύζυγο μου, την αδερφή μου και τον εαυτό μου. Από τους τραυματίες είχα σχηματιστεί η αλυσίδα. Δεν  μπορούσα να αναγνωρίσω ούτε την κόρη μου ούτε την αδερφή μου. Μετά κοίταξα πως η Χατιτζέ ήρθε δίπλα μου, κατέφυγε στην αγκαλιά μου και εγώ την αγκάλιασα. H Χατιζέ με ρωτούσε που βρίσκεται ήταν η κόρη μας. Κοιτώντας λίγο ακόμη είδα την αδερφή μου ανάμεσα σε αυτούς που είχαν πέσει κάτω. Ακόμη δεν είχα  μπορέσει να δω την κόρη μου. Κάτω υπήρχε πεσμένη κάποια με ρούχα σαν της κόρης μου. Κείτονταν κάτω σαν κούκλα από βιτρίνα. Τα χέρια , τα πόδια και το δέρμα της ήταν σαν να είχαν λιώσει. Τότε κατανόησα πως το κορίτσι που έβλεπα κάτω ήταν η κόρη μου. Και άρχισα να θυμώνω με τον εαυτό μου.

ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ…

Αισθανθήκατε ενοχή ;

Όταν είδα το λιωμένο σώμα της κόρης μου σκέφτηκα πως ¨Εάν αυτή είναι η κόρη μου τότε πέθανε, άρα πέθανε και η αδερφή μου¨. Την κόρη μου, την αδερφή μου και την σύζυγο μου εγώ τις είχα πάει εκεί. Οργίστηκα. Γιατί δεν συνέβη τίποτε σε μένα ; Τότε πλέον άρχισα να αντιλαμβάνομαι τις κραυγές, την σύζυγο μου που είχε καταφύγει στην αγκαλιά μου, τα πτώματα που κείτονταν κάτω και τις άλλες λεπτομέρειες. Έζησα πράματα που ο άνθρωπος δεν τα βλέπει ούτε στους εφιάλτες του, που ούτε θέλει κανείς να τα σκέφτεται. Πήγα εκεί με τρεις γυναίκες και γύρισα από την Άγκυρα με μισή.

Ποια είναι η κατάσταση της συζύγου σας ; 

Συνεχίζει την θεραπεία της στην Άγκυρα. Υποβάλλαμε αίτημα για σύνταξη αναπηρίας. Μέχρι τέλους του έτους θα λήξει αυτό το θέμα. Από το αριστερό της μάτι βλέπει σε ποσοστό 10%.  Δυστυχώς ο καθηγητής που είχε αναλάβει την θεραπεία της και θα έπρεπε να μπει στην εγχείρηση, πλέον αγνοείται. Ήταν συνταγματάρχης-γιατρός και μετά από τις 15/7 είναι εξαφανισμένος. Ένας βοηθός του εγχείρησε την σύζυγο μου. Και εγώ έχω βλάβη στο αριστερό μου αυτί. Μπερδεύω τους θορύβους. Εάν όμως είναι έτσι το δικό μου αυτί, της Χατιτζέ είναι πολύ χειρότερα. Διότι το αυτί της υπέστη πολύ μεγαλύτερη βλάβη.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

Πως άλλαξε η ζωή σας ;

………..

Η σύζυγος μου είναι πολύ ιδιαίτερη, μπορώ να πω ότι είναι μια γυναίκα πολύ ουμανίστρια . Αγαπάει πολύ να βοηθάει. Σε μια τόσο ευαίσθητη και αθώα γυναίκα δεν έπρεπε να συμβούνε αυτά. Θα προτιμούσε στην θέση της κόρης μας να πεθαίναμε εμείς οι δύο, αλλά δεν έγινε έτσι.  Σωματικά η θεραπεία της προχώρησε ως κάποιο σημείο.Τώρα καταβάλλουμε προσπάθεια για να προχωρήσει και η ψυχολογική της θεραπεία. Εάν εγώ τραβάω τέτοιο πόνο, το τι τραβάει όμως εκείνη δεν μπορώ να το περιγράψω. Θα αγωνιστώ μέχρι τον θάνατο να καλυτερέψω την ψυχική της κατάσταση. Η Μπασάκ Σιντάρ είχε δύο αδέρφια. Από την αρχή εκείνα δεν αποδέχτηκαν αυτό το περιστατικό. Αλλά μετά το συνήθισαν. Αλλά και πάλι δεν μπορούνε να πούνε το όνομα της αδερφής τους.

………………….

Από το κράτος σας τηλεφώνησε κανείς για τις απώλειες που είχατε σας ευχήθηκε κανείς συλλυπητήρια ;

Δείτε, εμείς είμαστε από αυτούς που δεν ανήκουμε στο κράτος. Εμείς στα μάτια του κράτους είμαστε από τους απολεσθέντες. Το κράτος για εμάς δεν σκέφτεται πως μπορεί με αυτούς αύριο-μεθαύριο να συναντηθώ. Δείτε εμάς σε ματς της εθνικής ομάδας μας γιουχάισαν. Λες και γιουχαΐζοντας εμάς θα κέρδιζε η εθνική ομάδα. Υπήρξαν υπουργοί που όταν τους ρώτησαν μετά από μια τέτοια βομβιστική επίθεση αν θα παραιτηθούνε, γέλασαν. Μα γίνεται αυτό το πράμα ; ………Mα τόσοι άνθρωποι πέθαναν, κάθεσαι και κλαις. ….Δεν μπορεί να γελάς μπροστά στις κάμερες. Αυτό μας έσκισε την καρδιά. Ποτέ δεν θα το ξεχάσουμε αυτό.

…………

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/612054/_Elbiseleri_kiziminki_gibi_olan_biri_vardi__plastik_manken_gibi_yerde_cansiz_yatiyordu_.html

7/10/2016

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ

Next Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΣΙΡΝΑΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *