Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ

No Comments Share:

Αίτημα για ¨υπόγειο ραντάρ¨

Το κόμμα BDP ζήτησε την σύσταση ερευνητικής επιτροπής στην βουλή για το θέμα της βάσης της JITEM όπου βρέθηκαν 19 ανθρώπινα κρανία, ενώ ο δικηγορικός σύλλογος του Ντιγιαρμπακίρ ζήτησε την χρήση υπόγειου ραντάρ στις ανασκαφές εκεί.

Εισαγγελείς ειδικής δικαιοδοσίας της εισαγγελίας του Ντιγιαρμπακίρ, ερεύνησαν το παλιό αρχηγείο της JITEM στο Ντιγιαρμπακίρ όπου και βρέθηκαν 19 κρανία και πολλά ανθρώπινα κόκαλα. Ως αποτέλεσμα των ερευνών, αποφασίστηκε πως σήμερα θα ξαναρχίσουν οι ανασκαφές. Ο δικηγορικός σύλλογος του Ντιγιαρμπακίρ ζήτησε την χρήση υπόγειου ραντάρ.

Έτσι οι ανασκαφές στην περιοχή Σουρ όπου υπάρχει και η ιστορική ακρόπολη της πόλης και παλιότερα υπήρχαν το κτίριο της JITEM, η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής και η φυλακή του 7ου Σ.Σ. θα αρχίσουν πάλι σήμερα. Οι εισαγγελείς που διεξάγουν τις έρευνες αυτές όπου βρέθηκαν τα 19 κρανία και τα οστά, έστειλαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης δείγματα από τα οστά για να γίνει τεστ DNA.

Αίτημα για ραντάρ από τον δικηγορικό σύλλογο

Ο Μεχμέτ Εμίν Ακτάρ ζήτησε για να γίνουν με το σωστό τρόπο οι ανασκαφές την χρήση της συσκευής ¨υπόγειου ραντάρ¨ που χρησιμοποιείται για τoν εντοπισμό πτωμάτων και ομαδικών τάφων¨. Η συσκευή αυτή που υπάρχει σε κάποια πανεπιστήμια μπορεί εντοπίζει σε 30-40 μέτρα αντικείμενα μεγέθους 5 cm.

…………………….

Εφ. Ταράφ 24-1-2012

Previous Article

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤOΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Next Article

ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.