Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Μέρκελ είχε δηλώσει πως μετά την εισβολή στην Συρία, θα σταματούσαν οι πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία, αλλά…

0 σχόλια Share:

¨Κρατικό απόρρητο¨ τα όπλα που πουλάει η Γερμανία στην Τουρκία

Η γερμανική κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τα όπλα που πούλησε στο τουρκικό κράτος πριν και μετά από την επίθεση εισβολής. Το Αριστερό Κόμμα μεταφέρει την στάση αυτή της κυβέρνησης στα δικαστήρια.

Η γερμανική κυβέρνηση υπό την προεδρία της Άγγελα Μέρκελ, μετά από τις επιθέσεις εισβολής του τουρκικού κράτους κατά της βόρειας και ανατολικής Συρίας, που άρχισαν στις 9 Οκτωβρίου, είχε ανακοινώσει πως θα σταματούσε το εμπόριο όπλων με την Τουρκία. Για όσο θα διαρκούσε η εισβολή που την έβλεπε ως ¨παραβίαση του διεθνούς δικαίου¨, δεν θα ενέκρινε συμφωνίες για πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία. Αλλά σύντομα φάνηκε πως η ανακοίνωση αυτή της κυβέρνησης του Βερολίνου, ήταν για το θεαθήναι. Διότι από τις 9/10 ως τις 18/11 ενέκρινε νέες πωλήσεις όπλων αξίας 3 εκ. ευρώ. Η κυβέρνηση της Μέρκελ, υπερασπίστηκε τον εαυτό της λέγοντας πως ¨Δεν φαίνεται δυνατόν να χρησιμοποιηθεί στην Συρία ο νέος εξοπλισμός και τα όπλα¨, ενώ τα κόμματα των Πρασίνων και το Αριστερό Κόμμα ζητούν μια ευρεία εφαρμογή εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ: ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2019

Το υπουργείο Οικονομίας απέφευγε να απαντήσει στην ερώτηση του Αριστερού Κόμματος σχετικά με το πόσα όπλα πουλήθηκαν στο τουρκικό κράτος εντός του 2019. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς Ντίτμαρ Μπαρτς, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβερνητική στάση, είπε πως ¨Ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Ατμάγιερ πρέπει να σταματήσει να κρύβει το εμπόριο όπλων που γίνεται με την Τουρκία και να ανακοινώσει τα στοιχεία για το 2019¨. Ο Μπαρτς εστίασε στην σιωπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σχετικά με τα όπλα που πουλήθηκαν στο καθεστώς Ερντογάν και είπε πως ¨Αυτή η στάση της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη¨.  Επίσης έγινε γνωστό πως το  Αριστερό Κόμμα ετοιμάζεται να μεταφέρει την στάση αυτή της κυβέρνησης στα δικαστήρια.

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 14 ΕΤΩΝ

Η κυβέρνηση Μέρκελ ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το εμπόριο όπλων με το τουρκικό κράτος για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στις πρώτους 8 μήνες πουλήθηκαν όπλα αξίας 250 εκ. ευρώ. Και μόνο αυτό το δεδομένο δείχνει πως το εμπόριο όπλων ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2005.

https://anfturkce.com/avrupa/almanya-nin-tuerkiye-ye-sattigi-silahlar-devlet-sirri-136724

Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΝF

7/2/2020

Previous Article

Συρία : ¨Tο πραγματικά άσχημο πρόσωπο του επικεφαλής του τουρκικού καθεστώτος…¨

Next Article

Εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ: ¨Η Συρία θέλει να τραβήξει τη χώρα μου σε αυτό τον βρώμικο πόλεμο¨….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

in diam eleifend mattis luctus neque.