Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ business as usual

No Comments Share:

 

Δύο συνεχόμενες καλές κινήσεις της Γερμανίας προς τον Ερντογάν

Η γερμανική κυβέρνηση με επικεφαλής την Μέρκελ, θέλοντας να στήσει πάλι θερμές σχέσεις με το καθεστώς Ερντογάν, απάλυνε την ταξιδιωτική της οδηγία προς την Τουρκία και κατήργησε τον περιορισμό που υπήρχε σχετικά με την ασφάλιση των επενδύσεων που γίνονται στην Τουρκία.

Το 2107 πέρασε στην ιστορία ως ένα έτος έντασης στις σχέσεις Βερολίνου-Άγκυρας. Το γερμανικό κράτος απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις του ΑΚΡ, ενώ η εξουσία του Ερντογάν κρατούσε ομήρους Γερμανούς πολίτες. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σύλληψη του υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πήτερ Στόντνερ.

Η γερμανική διοίκηση ως αντίδραση στην προφυλάκιση του Στόντνερ, είχε ανακοινώσει στις 20/7/2018 μια σειρά από κυρώσεις κατά του καθεστώτος στην Άγκυρα. Πρώτες εξ αυτών ήταν οι ¨ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις¨ προς του Γερμανούς που θα πήγαιναν διακοπές στην Τουρκία, αλλά και ο περιορισμός των πιστώσεων Hermes και των  ασφαλίσεων σχετικά με τις γερμανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνταν στην Τουρκία.

Αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο στην συμπλήρωση ενός έτους των κυρώσεων, καταργήθηκαν. Η πρώτη ανακοίνωση ήρθε από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι περισσότερες από τις προειδοποιήσεις που υπήρχαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου σχετικά με την Τουρκία, καταργήθηκαν.

Η κυβέρνηση της Μέρκελ παραβλέποντας το ότι το καθεστώς του ΑΚΡ κατάργησε μεν την OHAL αλλά μετετράπη σε καθεστώς με ενός ανδρός αρχή, προέβαλε την κατάργηση της OHAL για να δικαιολογήσει την μείωση των ταξιδιωτικών οδηγιών. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός πως ακόμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου υπάρχει η φράση ¨Στην Τουρκία υπάρχει υψηλό ρίσκο να συλληφθείτε¨.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Μια καλή κίνηση έκανε και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προς το καθεστώς Ερντογάν που παλεύει με την οικονομική κρίση. Η εφημερίδα  “Frankfurtter Allgemeine” (FAZ) σε σημερινό της κείμενο αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες της το υπουργείο κατήργησε τον περιορισμό των πιστώσεων Hermes και των  ασφαλίσεων σχετικά με τις γερμανικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία…

Στο έτος 2017 που υπήρξε η κρίση με το καθεστώς Ερντογαν οι εν λόγω πιστώσεις και εγγυήσεις επενδύσεων είχαν περιοριστεί στο 1,4 δις ευρώ. Αλλά τελικά ακόμη και αυτό το όριο ξεπεράστηκε στο περασμένο έτος και έφτασε συνολικά τα 1,57 δις ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών ένα χρόνο αργότερα δεν ανακοίνωσε για ποιόν λόγο στα ξαφνικά ήρε αυτόν τον περιορισμό.

Αυτές οι συνεχόμενες καλές κινήσεις της κυβέρνησης Μέρκελ προς το καθεστώς Ερντογάν, προκάλεσαν σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση. Ο Αλεξάντερ Νέου του κόμματος της Αριστεράς χαρακτήρισε ως σκάνδαλο τις αποφάσεις των δύο υπουργείων.  Ο Νέου ανέφερε πως είναι ανησυχητικό το ότι πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις δίχως να υπάρξει οποιαδήποτε βελτίωση. Άλλωστε οι κυρώσεις που εφάρμοσε η Γερμανία κατά της Τουρκίας επί ένα έτος, ήταν μόνο στα λόγια. Ενώ μπροστά στις κάμερες η κυβέρνηση Μέρκελ και η Άγκυρα είχαν λογομαχίες, πίσω από τις κλειστές πόρτες, η πολιτική και οικονομική συνεργασία ήταν πιο στενή και από παλιά ακόμη.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Στην ενός έτους κρίση και ένταση στην γραμμή Βερολίνου-Άγκυρας, περισσότερο από όλα ήρθε στην επικαιρότητα το όνομα του Ντενίζ Γιουτζέλ. Τον Φεβρουάριο του 2017 στις μέρες που η γερμανική αστυνομία μαζί με εισαγγελείς ετοιμαζόταν να κάνουν επιχείρηση κατά της DITIB για κατασκοπία υπέρ του καθεστώτος Ερντογάν, το τουρκικό κράτος πέρασε στην αντεπίθεση. Πέταξε στην φυλακή τον ανταποκριτή της Ντι Βελτ στην Τουρκία Ντενίζ Γιουτζέλ. Ο Γιουτζέλ συνελήφθη στις 14 Φεβρουαρίου στην αστυνομία Κωνσταντινούπολης όταν και είχε πάει να δώσει κατάθεση σχετικά με την είδηση του σχετικά με την ηλεκτρονική αλληλογραφία του τότε υπουργού Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Στις 27 του μηνός ο Γιουτζέλ προφυλακίστηκε ενώ ο Ερντογάν τον χαρακτήρισε ως  ¨ΠΚΚλή¨ και ¨πράκτορα της Γερμανίας¨.

Και παρά το ότι αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης μέχρι και 18 ετών, τα τουρκικά δικαστήρια δεν ετοίμαζαν κατηγορητήριο και η δικαστική διαδικασία δεν άρχιζε. Μάλιστα ο Γιουτζέλ επί μήνες κρατήθηκε στην απομόνωση. Όταν η γερμανική αστυνομία στις 4/11 επιτέθηκε σε Κούρδους στο Ντίσελντορφ και την ίδια μέρα Γκάμπριελ και Τσαβούσογλου συναντήθηκαν ανεπίσημα στην Αττάλεια, ο Γιουτζέλ μεταφέρθηκε σε ένα κελί μόνος του. Μαζί με τον Γιουτζέλ στους 10 έφτασαν τότε οι Γερμανοί πολίτες που κρατούσε ομήρους το καθεστώς Ερντογάν. Πριν από την επίσκεψη του Γκάμπριελ στην Αττάλεια, ο πρώην πρωθυπουργός της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, αν και δεν είχε καμία επίσημη ιδιότητα, πέταξε στην Κωνσταντινούπολη εξ ονόματος της κυβέρνησης Μέρκελ και συναντήθηκε με τον Ερντογάν.

Ως αποτέλεσμα των παζαριών που έκανε ο Σρέντερ με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ο Γκάμπριελ με τον Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, αλλά και ο Πήτερ Αλτμάγιερ (σημαντικό όνομα της γερμανικής κυβέρνησης) στην Άγκυρα με την εξουσία του ΑΚΡ, οι Γερμανοί πολίτες, ο ένας μετά τον άλλο αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Βερολινέζος ακτιβιστής Πήτερ Στόντνερ,  ο οποίος αν και δεν είχε καμία εργασία σχετικά με την Τουρκία είχε κηρυχθεί από τους εισαγγελείς του Ερντογάν ως  ¨μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης¨ , με τρόπο-έκπληξη αποφυλακίστηκε στις 25/10/2017.

Τα γερμανικά ΜΜΕ και η αντιπολίτευση μετά από την αποφυλάκιση του Στόντνερ, συζητούσαν σχετικά με το ¨ποιο μεγάλο βραβείο δόθηκε στον Ερντογάν¨, έναντι της αποφυλάκισης. Αναμφίβολα το ¨μεγάλο βραβείο¨ ήταν η απαγόρευση των διαδηλώσεων των Κούρδων, όπως και η δυσανεξία τους πρώτα στις αφίσες του Οτζαλάν, αλλά και σε οποιοδήποτε κουρδικό εθνικό χρώμα.

https://anfturkce.com/kurdistan/almanya-dan-erdogan-rejimine-pes-pese-iki-jest-111061

22/7/2018

Σχ: Είναι προφανές πως ο Ερντογάν το έχει κάνει σύστημα να πιάνει ομήους και μετά να ζητά ανταλλάγματα. Οπότε στην περίπτωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη, για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε μαζί του πρέπει να του δώσουμε να γευτεί ένα ισοδύναμο ¨φάρμακο¨ με τους πράκτορες του στην Θράκη…

Και όχι να κάνουμε παιδαριώδεις σκέψεις για παραχωρήσεις στο θέμα των μουφτειών των βακουφίων ή οπουδήποτε αλλού.    

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ-ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΓΡΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *