Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑΦΤΗΚΑΝ 19 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ…

0 σχόλια Share:

Βρέθηκαν στο κέντρο θανάτου της JITEM

cts-kayip1Οστά που βρέθηκαν σε εκσκαφή που έκανε το 2008 η εισαγγελία του Κιζίλτεπέ του νομού Μάρντιν, εντοπίστηκε πως ανήκαν στους Σεμσετίν Γιαλτσίνκαγιά και Νετζάτ Γιαλτσίνκαγιά, που τους πήραν από το σπίτι τους το 1995 και έκτοτε αγνοούνταν. Αύριο τα οστά των δύο αδερφών θα θαφτούν στο νεκροταφείο Σουτλούτζε.

Το 1995 ο Σεμσετίν Γιαλτσίνκαγιά και ο αδερφός του ο Νετζάτ Γιαλτσίνκαγιά που εργαζόταν ως δημοτικοί αστυνομικοί στον δήμο του Κιζίλτεπε, παραλήφθηκαν από άτομα που φορούσαν πολιτικά και τους ανέβασαν αμάξι τύπου Toros που τότε χρησιμοποιούνταν ευρέως στις συλλήψεις. Από τα δύο αδέρφια έκτοτε δεν υπήρξε κανένα νέο και όλες οι προσπάθειες των οικογενειών παρέμειναν χωρίς αποτέλεσμα.

Εξέλιξη σχετικά με τους δύο αγνοούμενους υπήρξε χρόνια μετά. Στα πλαίσια της έρευνας της εισαγγελίας του Κιζίλτεπέ σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών, έγινε εκσκαφή στο χωριό Καταρλί γνωστό και ως ¨κέντρο θανάτου της JITEM¨ όπου και βρέθηκαν ανθρώπινα οστά.

Με τεστ DNA που έγινε στην ιατροδικαστική οριστικοποιήθηκε πως τα οστά ανήκαν στους Σεμσετίν και Νετζάτ Γιαλτσίνκαγια.

cenaze

Έτσι 19 χρόνια αργότερα τα οστά των αδερφών Γιαλτσίνκαγια πήγαν στο νεκροταφείο. Μετά από μια μαζική τελετή τιμής στο πάρκο της συνοικίας Χατζηαχμέτ του Μπέιογλου, οι σωροί τους θάφτηκαν στο νεκροταφείο Σουτλούτζε της Κωνσταντινούπολης. Στην τελετή και στην κηδεία μετείχαν οι οργανώσεις Yakay-Der, İHD, το κόμμα BDP και οι Μητέρες του Σαββάτου.

 http://www.alinteri.org/?p=21187

23/1/2014

Previous Article

EΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣTΗ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑ-ΞΑΝΘΗΣ

Next Article

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *