Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΕΛΕΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

No Comments Share:

Εφ. Ραντικάλ 13-6-2011

Εξέτισε 21,5 χρόνια φυλακής, αντιμετωπίζει ισόβια, εξελέγη βουλευτής

Ο Κεμάλ Ακτάς που εξελέγη με την στήριξη του κόμματος BDP ως ανεξάρτητος βουλευτής στην πόλη Βαν, είναι κρατούμενος εδώ και δύο χρόνια για την υπόθεση του KCK, ενώ έχει εκτίσει και 21,5 χρόνια φυλακή.

Ένας από τους ανεξάρτητους υποψηφίους που τράβηξε την προσοχή ήταν ο εκλεγείς στην πόλη Βαν Κεμάλ Ακτάς. Ο Ακτάς ο οποίος όντας κρατούμενος για την υπόθεση του KCK αντιμετωπίζει την ποινή των ισοβίων, πέτυχε να εκλεγεί στην πόλη Βαν με 65.335 ψήφους. Ο Ακτάς που γεννήθηκε το 1958 στην Σουρούτς της Σανλιούρφας, συνελήφθη το 1980.

Στην δίκη για το ΠΚΚ ο Ακτάς τιμωρήθηκε με ποινή θανάτου, και εξέτισε 21,5 χρόνια στις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ, του Εσκισεχίρ, του Αιδίνιου, και του Ικονίου. Στα τέλη του 2001 εκτίοντας την ποινή του, βγήκε από την φυλακή. Ο Ακτάς ανέλαβε διάφορα πόστα στα κόμματα DEHAP και DTP, και στις 14-4-2009 συνελήφθη στα πλαίσια της έρευνας για το KCK. H σχετική δίκη συνεχίζεται και ο Κεμάλ Ακτάς αντιμετωπίζει την ποινή των ισοβίων.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ KCK 6 ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δίπλα στον Κεμάλ Ακτάς , ακόμα 5 άτομα που είναι φυλακισμένοι για την υπόθεση του KCK στηρίχτηκαν από το BDP και εξελέγησαν βουλευτές.

……………………

 

 

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠO ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Next Article

ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *