Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Όταν ήσασταν υπουργός Εσωτερικών πόσες δολοφονίες άγνωστων δραστών συνέβησαν στα ΝΑ;¨…;

2 Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 29/10/2021

Η πρόεδρος του κόμμτος Μεράλ Ακσενέρ επισκέφτηκε περιοχή με κουρδικό πληθυσμό στην Σιίρτ όταν ένας έμπορος ονόματι Τζεμίλ Τασκεσέν της είπε τα εξής : ” Η γλώσσα μας απορρίπτεται, η ταυτότητά μας απορρίπτεται, ο όρος Κουρδιστάν απορρίπτεται. Εμείς είμαστε ενάντιοι σε αυτό. Αυτή τη στιγμή η περιοχή στην οποία βρίσκεστε είναι το Κουρδιστάν αλλά δυστυχώς ο όρος αυτός στη Βουλή απορρίπτεται. “

Τότε η Ακσενέρ του απάντησε ως εξής : Το να είναι οι άνθρωποι Κούρδοι, Τούρκοι, αλεβίτες σουνίτες είναι η εθνική τους προσωπικότητα. Ο καθένας είναι υποχρεωμένος να σέβεται την εθνική και δογματική προσωπικότητα του καθενός. Εσύ ορίζεις εδώ το μέρος ως “Κουρδιστάν”. Εγώ από την αρχή λέω κάτι. Εμείς εντός των συνόρων αυτές τις χώρες είμαστε ένα, έτσι δεν είναι ; Η απάντηση είναι μία. Και αυτή θα τη δώσεις και εσύ και εγώ. Εγώ είμαι Τουρκάλα και εσύ είσαι Κούρδος. Για αυτό το λόγο Κούρδος και Τούρκος δίνουν μία απάντηση. Θα σου πω “Τζεμίλ σε αυτή τη περιοχή στην περιοχή της Ανατολίας ως μία ενότητα από την Ανδριανούπολη πώς το Κάρς, υπάρχουν πολλές εθνικές προσωπικότητες, πολλές θρησκείες, δηλαδή διαφορετικά πιστεύω του Ισλάμ και δόγματα. Εμείς με όλα αυτά είμαστε ένα ; Αν εσύ απαντήσεις σε αυτό “μάλιστα”… Κανένας δεν σε απορρίπτει. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ έτσι. Πρόκειται για διακρίσεις. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ”

Όπως καταλάβατε η Ακσενέρ απλά απέφυγε να απαντήσει,,

Ένας άλλος πολίτης της είπε “Οταν εσείς ήσασταν υπουργός Εσωτερικών πόσες δολοφονίες άγνωστων δραστών συνέβησαν στα ανατολικά και νοτιοανατολικά; “.

Εδώ ο άνθρωπος αναφερόταν στις δολοφονίες Κούρδων αγωνιστών που έγιναν από το κράτος κυρίως την δεκαετία του 90 και η πλειοψηφία εξ αυτών έμειναν ανεξιχνίαστες.

Εκείνη απάντησε λέγοντας “Στη δική μου υπουργική περίοδο καμία. Εσείς μπορείτε να μου ασκείτε κριτική, μπορείτε να μη με αγαπάτε, μπορείτε και να με μισείτε. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να λέγονται ψέματα και συκοφαντίες. Εγώ υπήρξα υπουργός Εσωτερικών 8 μήνες.”

Ο έμπορος που είπε την επίμαχη λέξη “Κουρδιστάν” συνελήφθη και ανακρίνεται στην αστυνομία..

Tουρκική Δημοκρατία…

Πηγή : https://haberglobal.com.tr/gundem/meral-aksenerden-esnafin-kurdistan-inkar-ediliyor-sozlerine-yanit-140855

 

Previous Article

Μέσα στην χαρά οι κ. Ελγκαντούρ & Στάμου στην δεξίωση για την ¨Τουρκική Δημοκρατία¨…

Next Article

Τουρκικό κανάλι: ¨Που αποσκοπεί η Ελλάδα ; Πρώτα με ΗΠΑ, μετά με Αγγλία”

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. Αλλά, στη Ξάνθη ‘τούρκοι’. ΌλοΙ. Ως και οι Ρωμά. Κι η Ελλάδα όχι να αντιδράσει. Θα την πάνε στο ΕΔΑΔ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *