Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ…¨

0 σχόλια Share:

Θυσία για σένα πατρίδα το μυαλό μου !

Αποκαλύφθηκε πως στην Τουρκία 6 χιλιάδες στρατιώτες και υπαξιωματικοί απώλεσαν τα λογικά τους λόγω τρομοκρατίας

Σύμφωνα με το άρθρο της Μπουρτζού Τσαλίκ στην εφημερίδα Σαμπάχ, 6 χιλιάδες στρατιώτες και υπαξιωματικοί υπέστησαν βλάβη στην ψυχική τους υγεία λόγω περιστατικών τρομοκρατίας και άλλων παρόμοιων γεγονότων. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας οικογενειών-μαρτύρων Χαμίτ Κιοσέ δηλώνει πως ¨Μετά από εκείνα τα περιστατικά κανένας στρατιώτης δεν συνέρχεται εύκολα. Χάνουν την ικανότητα για δουλειά. Υπάρχουν οικογένειες που έχουν ανάγκη για ένα ψωμί¨

Ενώ λοιπόν η νομική ρύθμιση για τους συγγενείς μαρτύρων και ηρώων καθώς και πολιτών-θυμάτων της τρομοκρατίας πέρασε από την βουλή την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό πως κατά τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην 6μηνη περίοδο προετοιμασίας του νόμου, τέθηκε και το θέμα των στρατιωτών που έχασαν τα λογικά τους.

Η επιτροπή που ετοίμαζε τον νόμο συζήτησε σχετικά με το αν μπορεί ή όχι να αποδοθεί το στάτους του ¨gazi¨ στους στρατιώτες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.

Για αυτούς τους στρατιώτες που λόγω ψυχικής διαταραχής αδυνατούν να δουλέψουν δεν χρειάζεται κάποια νομική ρύθμιση. Η λύση που κατέληξε η επιτροπή είναι πως αρκεί τα συγκεκριμένα άτομα να πάρουν πιστοποιητικό από την επιτροπή για βλάβη στην ψυχική ισορροπία. Είναι επαρκές στην αναφορά της επιτροπής να αναφέρεται πως η απώλεια της ψυχικής υγείας οφείλεται σε περιστατικά κατά την διάρκεια της θητείας.

……………

Ο Χαμίτ Κιοσέ δήλωσε πως ¨ Ενδεχομένως να είναι και πάνω από 6 χιλιάδες. Δεν κρατούνται πάντοτε ξεκάθαρα στοιχεία. Κανένας δεν συνέρχεται εύκολα μετά από τέτοια περιστατικά. Νέα παιδιά γίνονται θύματα. Τους στέλνουμε για στρατιώτες με νταούλια και ζουρνάδες. Και σε τι κατάσταση επιστρέφουν. Χάνουν την ικανότητα για δουλειά. Υπάρχουν οικογένειες που έχουν ανάγκη για ένα ψωμί¨.

Εφ. Ραντικάλ 11/7/2012

Previous Article

Ξενοδοχείο Sirene Golf & Wellness στην Ατταλεια

Next Article

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!