Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αλλοπρόσαλλη αμερικανική πολιτική που εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι…

No Comments Share:

Μπόλτον- ο Τραμπ είχε πει στον Μπόλτον πως ο Ερντογάν δεν νοιάζεται για την ISIS

Ο  πρώην Τζον Μπόλτον Εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ στο νέο του βιβλίο με τίτλο το δωμάτιο όπου συνέβη αποκάλυψε άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με το πως οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη Συρία.

Ο Μπόλτον εξηγεί το πως τα αμερικανικά MME και συγκεκριμένα οι Νew Υork Τimes και Washington Post κατέγραψαν ασυνέπειες σε δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών αξιωματούχων και αντιφάσεις στην πολιτική των ΗΠΑ για την Συρία Αφού ο Τραμπ ανακοίνωσε το Δεκέμβριο του 2018 την πρόθεσή του να αποσύρει στρατεύματα από εκεί.

Ο Τραμπ υποσχέθηκε στον Τούρκο ομόλογό του Ερντογάν σε ένα τηλεφώνημα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις Θα αποσυρόταν από τα βορειοανατολικά της Συρίας από περιοχές που ήλεγχαν οι Κούρδοι, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκε καθαρά ο Μπόλτον.

Με την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011 οι Κούρδοι της Συρίας είχαν επικεντρωθεί στην κατοχή εδάφους στα βορειοανατολικά όπου εφάρμοσαν αυτό που αποκαλούσαν αυτόνομη δημοκρατική διοίκηση. αποφεύγουν τις συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και πολεμούν τις φονταμενταλιστικές ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος κάτι για το οποίο έλαβαν υποστήριξη από ένα διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Το Δεκέμβριο ο Τραμπ πίστευε ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη από μήνες για να μπει στη Συρία και για αυτό ο ίδιος ήθελε να αρχίσει να αποσύρει τους ανθρώπους μας πριν η Τουρκία επιτεθεί στους Κούρδους”.

Ο Τραμπ είχε πει στον Μπόλτον πώς “O Ερντογάν δεν νοιάζεται για την ISIS” και ότι οι ΗΠΑ θα ήταν ικανές να χτυπήσουν την ISIS, ακόμη και αν έφευγαν από τη Συρία.

Τον Αύγουστο του 2019 ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Τζέιμς Τζέφρι, που είχε υπηρετήσει ως πρέσβης στην Τουρκία από το 2008 ως το 2010, με διπλωματική σταδιοδρομία που είχε ξεκινήσει το 1977, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, είχε δηλώσει ότι ¨δεν υπήρξαν συνομιλίες με τους Τούρκους για την προστασία των Κούρδων η για  διακοπή μιας εισβολής επειδή δεν βλέπουμε μία εισβολή”. Όμως μόνο δύο μήνες μετά από αυτή τη δήλωση, οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν στη ΒΑ Συρία καταλαμβάνοντας ένα κομμάτι γης.
……
Ο Τραμπ είπες στον Μπόλτον κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, πως η βάση του ήθελε να αποχωρήσουν από τη Συρία κάτι “που σήμαινε πως η επίσκεψη στην Τουρκία σίγουρα θα ήταν διασκεδαστική”.

“Πράγματι την επόμενη μέρα καθώς πετούσαμε από Ιερουσαλήμ, η πρεσβεία μας στην Άγκυρα έμαθε ότι ο Ερντογάν ήταν τόσο ενοχλημένος που ενδεχομένως θα ακύρωνε τη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μαζί μου. Σε διπλωματικούς κύκλους αυτό θεωρήθηκε λίγο, αλλά το είδα ως απόδειξη του πολιτική μας για τη Συρία ήταν σωστή από την αμερικανική προοπτική, αν όχι για την Τουρκία”.
Στην Άγκυρα στις αρχές Ιανουαρίου του 2019 ο Μπόλτον έλαβε μία κλήση από τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ michael pompeo… Μεταξύ άλλων ο Πομπέο είπε ότι οι ΗΠΑ “δεν θα επέτρεπαν στην Τουρκία να σφαγιάσει τους Κούρδους” κάτι που “σίγουρα εκνευρίζει τους Τούρκους”.
…..
Στην Άγκυρα πιθανότατα πριν από τη συνάντηση της αμερικανικής αντιπροσωπείας με την αντίστοιχη τουρκική, ο Τζέφρι “σε αντίθεση με τη δήλωση αρχών…”, κυκλοφόρησε ένα χρωματικό χάρτη της βορειοανατολικής Συρίας, δείχνοντας ποια μέρη πρότεινε στην Τουρκία να καταλάβει.

ahvalnews-com

18/6/2020

Previous Article

Ο κύριος πρέσβης ανησυχεί για την ρωσική παρουσία στην Λιβύη…

Next Article

Τσαβούσογλου: ¨Σκληρή η στάση της ελληνικής αστυνομίας στους μετανάστες¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *