Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

No Comments Share:

Εφ Μπιργκιούν  13-12-2010

Φτάνει αυτή η  ντροπή για την  Χουριέτ !

 

Η εφημερίδα Χουριέτ σε άρθρο της στις 14-2-1999 με τίτλο ¨ Ντροπή σου φίλε¨ ισχυριζόταν πως ο Αχμέτ Καγιά σε συναυλία που είχε δώσει στο Βερολίνο, έκανε μια ομιλία μπροστά σε χάρτη του Κουρδιστάν, στο πάνω μέρος του οποίου μάλιστα υπήρχε η φωτογραφία του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, Μάλιστα ισχυριζόταν πως στην ομιλία του ο Καγιά είχε πει πως ¨Δεν ήρθα με ορχήστρα. Αν ερχόμουν με ορχήστρα το κόστος θα ‘ήταν 20-25 χιλιάδες μάρκα. Οι άνθρωποι στα βουνά (ΠΚΚλήδες) έχουν ανάγκη από λεφτά¨. Μετά από την είδηση αυτή του ασκήθηκε δίωξη από το DGM (Δικαστήριο Εθνικής Ασφάλειας) για ¨βοήθεια και υποκίνηση προς το ΠΚΚ¨, λίγο αργότερα αναγκάστηκε να φύγει στο εξωτερικό, και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση. Τώρα που για πρώτη φορά εμφανίζονται οι εικόνες φαίνεται πως ο Καγιά δεν είπε ανάμεσα στα τραγούδια την φράση ¨Οι άνθρωποι στα βουνά (ΠΚΚλήδες) έχουν ανάγκη από λεφτά¨ και πως δεν υπήρχε φωτογραφία του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Ο συγγραφές και σκηνοθέτης Χαϊρί Αβγκάρ που ζει στην Γερμανία λόγω των μηνύσεων σε βάρος του περιγράφοντας τα χρόνια της εξορίας του Αχμέτ Καγιά στο ντοκιμαντέρ του ¨Η εξορία της βροχερής χώρας¨, χρησιμοποίησε εικόνες από την πολυσυζητημένη συναυλία του Βερολίνου. Ο Αβγκάρ μιλώντας στο πρακτορείο Τζιχάν, υποστήριξε πως μαζί με τις εγγραφές από την συναυλία για πρώτη φορά βγαίνει και η αλήθεια. Ο Αβγκάρ είπε : Η φωτογραφία που χρησιμοποίησε η Χουριέτ ήταν ασπρόμαυρη. Αυτό έγινε εσκεμμένα. Διότι οι εικόνες του βίντεο της βραδιάς ήταν έγχρωμες. Η εφημερίδα Χουριέτ στο σχετικό με την φωτογραφία σημείωμα, αναφέρει πως την πήρε από το βίντεο. Έτσι καταλαβαίνουμε πως έχουν παίξει με την φωτογραφία και πως η φωτογραφία του Αμπντουλάχ Οτζαλάν είναι φωτομοντάζ. Διαφορετικά θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν την φωτογραφία έγχρωμη.   
Ο Αβγκάρ ισχυρίζεται πως η βραδιά δεν είχε οργανωθεί από το ΠΚΚ όπως γράφτηκε στον τύπο, και συνεχίζει έτσι : ¨ Την  βραδιά την είχε οργανώσει ο Σύλλογος Δημοκρατικών Επαγγελματιών Βερολίνου. Η βραδιά είχε σχεδιαστεί στις 29-1-1994. Η σημασία της βραδιάς ήταν να τιμηθεί ο επικεφαλής της εξέγερσης του Ντέρσιμ και μετέπειτα εκτελεσθείς στο Ελάζιγ, Σείχης Ριζά. Σχετικά με το νόημα της ημέρας ανέβηκαν στη σκηνή πολλοί διαφορετικοί ομιλητές και καλλιτέχνες. Ο Καγιά είχε ένα ρεπερτόριο 20 λεπτών. Δεν είπε αυτό το ¨Δεν ήρθα με ορχήστρα. Αν ερχόμουν με ορχήστρα το κόστος θα ‘ήταν 20-25 χιλιάδες μάρκα. Οι άνθρωποι στα βουνά¨ (ΠΚΚλήδες) έχουν ανάγκη από λεφτά¨ που ισχυρίστηκε η Χουριέτ στην πρώτη της σελίδα. Δυστυχώς οι φωτογραφίες και οι ειδήσεις που δημοσίευσε η Χουριέτ παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ως αποδεικτικά στοιχεία. Χάρη σε αυτά ο Αχμέτ Καγιά τιμωρήθηκε σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση¨.
…………………….

Previous Article

ΠΟΝΤΟΣ

Next Article

H ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *