Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

No Comments Share:

Εφ. Μπιργκιούν 6-4-2011

Όλα τα βέλη δείχνουν τον Μεχμέτ Αγάρ

O τέως Τομεάρχης των Ειδικών Επιχειρήσεων Ιμπραήμ Σαχίν που τώρα είναι κρατούμενος, κατά την δεύτερη δίκη της Εργκενέκον, υπερασπιζόμενος εαυτόν είπε πως είχε πάει στο Ισραήλ για να σκοτώσει τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, και πως αυτήν την μυστική επιχείρηση του την είχε αναθέσει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Μεχμέτ Αγάρ.

O τέως Τομεάρχης των Ειδικών Επιχειρήσεων Ιμπραήμ Σαχίν, απαντώντας χτες και προχτές στις ερωτήσεις του εισαγγελέα και του δικαστή, περιέγραψε την μυστική αποστολή που του είχε αναθέσει ο Μεχμέτ Αγάρ ως εξής :

Όταν ο εισαγγελέας Μεχμέτ Αλή Πεκγκιουζέλ τον ρώτησε «Αν δεν είναι κρατικό απόρρητο ποια ήταν η αποστολή σας ;¨ο Σαχίν απάντησε πως ήταν ¨να σκοτώσω τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν¨.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝOΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ο Σαχίν είπε ότι όταν υπηρετούσε ως Τομεάρχης των Ειδικών Επιχειρήσεων είχε πάει για μια μέρα στο Ισραήλ και πως «Είχαν ζητηθεί πληροφορίες για τον Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Ο Μεχμέτ Αγάρ ήξερε πολύ καλά. Μεταδόθηκαν οι πληροφορίες σχετικά με τα μέρη όπου έμενε ο Οτζαλάν. Ο Μεχμέτ Αγάρ συναντήθηκε με τον Υποδιευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.»

Στην ερώτηση «Τα όπλα που είναι ; Μοιράστηκαν στις ομάδες ειδικών επιχειρήσεων ;» , ο Σαχίν απάντησε πως «Δεν μπορώ να ξέρω. Υπήρχαν Ούζι, τυφέκια και σφαίρες. Αυτά ήταν έξω από εμάς. Αυτά παραδίδονταν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και αυτοί τα παρέδιδαν σε εμάς.»

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΑΛΑ

Όταν το μέλος της σύνθεσης του δικαστηρίου Χασάν Χουσείν Οζεσέ ρώτησε τον Σαχίν « Πως ιδρύθηκε ο Τομέας Ειδικών Επιχειρήσεων ; Είναι επίσημος φορέας ; Ποιος έδωσε την σχετική εντολή ;¨, αυτός απάντησε λέγοντας πως «Τον Τομέα Ειδικών Επιχειρήσεων τον ίδρυσα εγώ το 1982. Ήμουν ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη. Τον Ιανουάριο του 1982 ο Εκμεκτσιγιάν και οι φίλοι του επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο Εσενμπογά της Άγκυρας. Σε εκείνο το περιστατικό υπήρξαν νεκροί κα τραυματίες. Ένα μήνα μετά αποφασίστηκε η ίδρυση ειδικών μονάδων στην αστυνομία. Εντάχθηκα και εγώ. Ο Τομέας των ειδικών Επιχειρήσεων ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει τις δραστηριότητες του ΑΣΑΛΑ στην Τουρκία. Εκπαιδευτήκαμε στην περιοχή Τούζλα της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ των δασκάλων μας ήταν ο Κορκούτ Εκέν (στρ) και ο Κασίφ Κοζίνογλου (ΜΙΤ).

ΑΓΑΡ : ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΑΛ ΣΕ ΕΜΑΣ

Ο Σαχίν ερωτώμενος σχετικά με την δολοφονία του Ομέρ Λουτφί Τοπάλ είπε : ¨Υπήρχαν κάποιοι αστυνομικοί στην Κωνσταντινούπολη από τους οποίους είχαν ληφθεί καταθέσεις σχετικά με αυτήν τη δολοφονία. Μου τους παρέδωσαν λέγοντας πως πρέπει να τους πάω στην Άγκυρα. Στο έγγραφο με το οποίο τους παρέδωσα αναγραφόταν πως συνδέονταν με την δολοφονία του Ομέρ Λουτφί Τοπάλ. Αφού λήφθηκαν οι καταθέσεις τους στην Άγκυρα, ο τότε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Μεχμέτ Αγάρ μας είπε να τους αφήσουμε, και τους αφήσαμε¨.

Σχόλιο :  O Αγάρ δηλαδή όχι μόνο έδινε εντολές για δολοφονίες, αλλά απελευθέρωσε και αυτούς τους αστυνομικούς (!) που ευθύνονταν για την δολοφονία του ¨βασιλιά των καζίνων¨ Ομέρ Λουτφί Τοπάλ. 

Previous Article

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ;

Next Article

ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΕΣΟΔΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *