Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Άφριν : Σύλληψη χριστιανού λόγω αποστασίας από το Ισλάμ !

No Comments Share:

Πολιτοφυλακη που υποστηρίζεται από την Τουρκία συνέλαβε στο Άφριν της Συρίας Κούρδο χριστιανό λόγω αποστασίας

Η οργάνωση Christian Solidarity Worldwide (CSW) ανέφερε την Πέμπτη πως η υποστηριζόμενη από την Τουρκία φράξια Φαϊλάκ Αλ Σαμ, συνέλαβε ένα Κούρδο χριστιανό. Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί στις 30 Ιουλίου.

Ο Ραντουάν Μουχάμαντ καθηγητής αγγλικών και γυμνασιάρχης σε ένα σχολείο στην βορειοδυτική Συρία κοντά στην επαρχία του Άφριν. Ο 40χρονος άντρας είχε συγκρουστεί δύο φορές πρόσφατα με αυτήν την ομάδα. Πρώτα όταν η πρώην γυναίκα του δεν επιτρεπόταν να ταφεί με τις τοπικές χριστιανικές παραδόσεις και αργότερα όταν η ίδια οργάνωση απαίτησε από αυτόν να παραδώσει το σχολικό κτίριο για να χρησιμοποιηθεί για ισλαμική εκπαίδευση.
Μάλιστα είπε στους επαναστάτες πως “θα σας παραδώσω το κτίριο μόνο σε μία περίπτωση. Μόνο αν έρθει ο Ιησούς Χριστός ξανά στη γη επάνω”. Ο Νανχάντ Χασάν ιερέας μίας κουρδικής εκκλησίας στη Βηρυτό ανέφερε πως ο Μουχάμαντ πιθανότατα κρατείται στο αρχηγείο της οργάνωσης Φαϊλάκ Αλ Σαμ στο Άφριν και κινδυνεύει να εκτελεστεί. Ο Χασάν δήλωσε; “Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ζωή του και την ευημερία του. Αυτές οι ισλαμιστικές ομάδες και οι Τούρκοι καθοδηγητές τους περπατούν στα βήματα του ισλαμικού Κράτους.

Στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς τους μαχητές είναι πρώην μέλη της Aλ-Κάιντα και της ISIS.”.

…..

Ο Μέρβιν Τομας-διευθυντής της CSW, δήλωσε πως ¨Ανησυχούμε βαθιά για την υγεία του κυρίου Μουχάμαντ και καλούμε τους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν αμέσως και χωρίς όρους. Προτρέπουμε επίσης τις τουρκικές αρχές να παρέμβουν. Η Τουρκία πρέπει να συγκρατήσει τις ισλαμιστικές ομάδες που ελέγχει και να τερματίσει αμέσως κάθε μορφή βίας και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις περιοχές που ελέγχουν”.

Η CSW ζήτησε να σταματήσουν οι διώξεις των μη μουσουλμάνων στην περιοχή.

…..

ahvalnews.com  31/8/2020

Previous Article

Απειλές για κυρώσεις από Γερμανία και Γαλλία προς την Τουρκία

Next Article

Bίντεο – Ο ¨ιμάμης¨ της Γλαύκης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στον Ταγίπ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *