Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκτουρκιζοντας το υπό κατοχή Αφρίν…

0 σχόλια Share:

Το Αφρίν μετατρέπεται σε μία τουρκική και σαλαφιτικη περιοχή

Στο Αφρίν πού βρίσκεται κάτω από την κατοχή του τουρκικού κράτους και των συμμοριών του, αλλάζει η δημογραφία του. Το Αφρίν ταχύτατα και συστηματικά μετατρέπεται σε μία τουρκική και σαλαφιτική περιοχή.

Στο Αφρίν που εδώ και δύο έτη βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, την ώρα που εφαρμόζεται εθνοκάθαρση σε βάρος των Κούρδων, αλλάζει η δημογραφία του, καθώς μεταφέρονται εκατοντάδες χιλιάδες συμμορίτες και έποικοι από περιοχές της Γιούτα, Ιντλίμπ, Χούμους, Χάμα και από Τουρκία. Το Αφρίν μετατράπηκε σε πεδίο στο οποίο οργανώνονται φορείς και οργανώσεις σαλαφιτων, και τζιχαντιστών.
Στο Αφρίν από τη μία μεριά όλες οι τουρκικές υπηρεσίες και η Diyanet κάνουν οθωμανική και τουρκική προπαγάνδα, ενώ με την συνεργασία της ΜΙΤ με την Diyanet μέσω διαφόρων συλλόγων και συμμοριών αναπτύσσεται ο σαλαφισμος.

Τουρκικές σημαίες και αφίσες του Ερντογάν

Το τουρκικό κράτος από την πρώτη μέρα της κατοχής στην περιοχή, προσπάθησε να εφαρμόσει παντουρανικα και οθωμανικά σχέδια στο Αφρίν, προσπαθώντας να μετατρέψει το Αφρίν σε μία τουρκική περιοχή. Άλλαξαν τα αυθεντικά ονόματα σε τζάμια, χωριά σχολεία, πλατείες και δρόμους και δόθηκαν τούρκικα ονόματα.
Στην επαρχία Μπιλμπιλε άλλαξαν τα ονόματα σε κάποια χωριά και δόθηκαν τα ονόματα Οθωμανών σουλτάνων. Το χωριό Κουτανλι μετονομάσθηκε σε Σελτσουκλου Ομπασι και το Κεστελ Μεκταντ σε Ζαφερ Ομπασι.

Επιθυμούν να μονιμοποιηθούν με τις υπηρεσίες
Η πρόθεση του τούρκικου κράτους να μονιμοποιηθεί στο Αφρίν, όπως είχε κάνει νωρίτερα και στις περιοχές Τζεραμπλους, Εζαζ και Μπαπ, φανερώνεται με τις δήθεν υπηρεσίες, με την παιδεία, την υγεία και με φορείς αφομοίωσης.
Στο Αφρίν σαν να είναι τουρκική περιοχή, συστάθηκε στις 9/11/2018 ένα παράρτημα του ταχυδρομείου του Αντεπ, ενώ στις 9/10/ 2019 άνοιξε Σχολή Εκπαιδευτικών ως παράρτημα του πανεπιστημίου του Γκαζιαντέπ.
Σήμερα υπάρχουν εκεί 242 σχολεία υπό τον έλεγχο του τουρκικού κράτους στα περισσότερα εξ αυτών των σχολείων η εκπαίδευση είναι στα τούρκικα και όλη η διδακτέα ύλη καθορίζεται από το τουρκικό κράτος. Στους μαθητές διδάσκεται η οθωμανική και η τούρκικη ιστορία. Επίσης κάθε πρωί πριν αρχίσει το σχολείο διδάσκονται ομαδικά προσευχές στους μαθητές.Στο Αφρίν άνοιξε επίσης και το ιμάμ χατιπ σχολείο Καρατζά Πασα . Στο Αφρίν, όπως και στις Τζεραμπλους, Μπαπ και Εζαζ επιβλήθηκε η χρήση της τουρκικής λίρας.
………
Ο πληθυσμός του Άφρον πριν από την εισβολή ήταν 550.000 με την πλειοψηφία να είναι Κούρδοι. αλλά λόγω της εισβολής και της δημογραφικής αλλαγής, πλέον ο ντόπιος πληθυσμός κατέστη μειονότητα. Σύμφωνα με την Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αφρίν, αυτή τη στιγμή ο εγχώριος πληθυσμός στην πόλη είναι γύρω στις 100.000 και αυτό αποτελεί μόνο του 20% του πληθυσμού του Αφρίν. Μάλιστα λόγω της μετανάστευσης που γίνεται προς το Αφρίν από την περιοχή της Ιντλίμπ και της μεταφοράς Τουρκμένων από την Τουρκία, το ποσοστό αυτό συνεχώς μειώνεται.

…….

https://anfturkce.com/rojava-surIye/efrin-tuerk-ve-selefi-boelgesine-doenuestueruelueyor-iii-135939

Κουρδικό Πρακτορείο ειδήσεων ANF

17/1/2020

ΣΧ: Ότι έκαναν στα κατεχόμενα της Κύπρου κάνουν και στο Άφριν. …

Previous Article

Οι ιστοσελίδες του ελληνικού στρατού παρέμειναν αλώβητες…

Next Article

LNA : ¨Ο Έλληνας πολεμιστής ξύπνησε¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *