Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΡΙΝ

No Comments Share:

 

Ο αντιστράτηγος-Γιαχγιά Ραχίμ Σαφεβί-στρατιωτικός σύμβουλος του πνευματικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολλάχ Αλή Χαμενεϊ, σχολιάζοντας την επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν, είπε πως το YPG παραβιάζοντας την εθνική κυριαρχία της Συρίας και θέλοντας να φτάσει στην Μεσόγειο ¨κατέλαβε¨ το Άφριν.

Σύμφωνα με την είδηση από το επίσημο περσικό πρακτορείο IRNA, , ο αντιστράτηγος Σαφεβί απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν, υποστήριξε πως ¨Η βασική στρατηγική των ΗΠΑ στην νέα χρονιά είναι να προστατεύσουν τις περιοχές των συγκρούσεων¨.

Ο Σαφεβί είπε : ¨Οι ΗΠΑ συνέστησαν μια ομάδα 30.000 ατόμων και επιδιώκουν να στήσουν στα νότια της Τουρκίας και στο Ιράκ μια αυτόνομη περιοχή για τους Κούρδους. Από την άλλη οι Κούρδοι γνωρίζουν πως για να καταστεί αυτό μόνιμο έχουν να ανάγκη να βγούνε στην Μεσόγειο και για αυτό τον λόγο κατέλαβαν το Άφριν. Αυτή η κίνηση των Κούρδων αποτελεί παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας. Κατά την γνώμη μας η παρουσία της Τουρκίας και των ΗΠΑ στα εδάφη της Συρίας είναι παραβιάσεις του δικαίου. Ο συριακός στρατός και το κράτος δεν θα τα ανεχθεί αυτά¨.

https://www.birgun.net/haber-detay/iran-dan-afrin-cikisi-201406.html

24/1/2018

Previous Article

ΑΠΟΛΥΤΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΕΦ. ΑΦΡΙΚΑ: ΕΙΣΤΕ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *