Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ

No Comments Share:

 

Καμπάνια συλλογής υπογραφών από ονόματα παγκοσμίως γνωστά

Παγκοσμίως γνωστά άτομα, μεταξύ των οποίων διανοούμενοι, συγγραφείς, ακαδημαϊκοί και υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων άρχισαν καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην εισβολή του τουρκικού κράτους στο Άφριν

Στο κείμενο που τίθεται προς υπογραφή ζητείται από τις ΗΠΑ, Ρωσια και Ιράν να κινητοποιηθούν ώστε να μην παραβιάσει η Τουρκία την κυριαρχία της Συρίας και να μπορέσει έτσι ο λαός του Άφριν να ζήσει μέσα σε ειρήνη. Ζητείται επίσης να εμποδιστούν οι επιθέσεις της Τουρκίας.

Στο κείμενο αναφέρεται πως το Άφριν σε μεγάλο ποσοστό κατοικείται από Κούρδους, πως είναι μια από τις πιο ασφαλείς περιοχές της Συρίας και ότι τα τελευταία 5 χρόνια ο πληθυσμός εκεί διπλασιάστηκε και έφτασε τους 400.000. Στο κείμενο αναφέρεται πως αυτή την εποχή το Άφριν περιβάλλεται από εχθρούς, οι οποίοι είναι οι στηριζόμενες από την Τουρκία ομάδες τζιχαντιστών, η Αλ Κάιντα και η Τουρκία.

ΤΟ YPG ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Στο κείμενο αναφέρεται πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν, εξαπολύει απειλές κατά του YPG, που είναι ο στρατιωτικός εταίρος των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της ISIS και καταγράφεται πως στις περιοχές που απελευθέρωσε το YPG από τις συμμορίες, άνοιξε ο δρόμος για την σύσταση τοπικών δημοκρατικών συμβουλίων.  Στο κείμενο αναφέρεται πως το YPG έχει ως στόχο του την υπεράσπιση των Κούρδων και των άλλων λαών που ζούνε στην Ομόσπονδη Δημοκρατική Βόρεια Συρία και υπενθυμίζεται πως η Τουρκία έχει συγκεντρώσει στρατεύματα στα σύνορα με το Άφριν.

Στο κείμενο αναφέρεται πως ο Ερντογάν επιδιώκει να εξαφανίσει το καντόνι του Άφριν που ζει μέσα σε ειρήνη και ότι σε περίπτωση επίθεσης θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή χιλιάδων πολιτών, όπως και των προσφύγων που ζούνε στο Άφριν. Υπογραμμίζεται επίσης πως η Τουρκία θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μια τέτοια επίθεση μόνο με άδεια από Ρωσία, Ιράν και Συρία και μόνο σε περίπτωση που δεν κινητοποιηθούν οι ΗΠΑ για να τους σταματήσουν.

……………………..

Στην καμπάνια μεταξύ των ονομάτων βρίσκεται ο γνωστός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι, όπως και οι καθηγητές σε διάφορα πανεπιστήμια Michael Walzer, Kariane Westrheim, Charlotte Bunch, Todd Gitlin, David Graeber, Nadje Al-Ali, David Harvey, Michael Hardt, Marina Sitrin, David L. Phillips και Ann Snitow . Μεταξύ των πρώτων συγγραφέων, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων είναι αυτά των Bill Fletcher, Joey Lawrence, Meredith Tax και Debbie Bookchin.

https://anfturkce.net/avrupa/duenyaca-taninmis-isimlerden-efrin-icin-imza-kampanyasi-101744

20/1/2018

Previous Article

EΡΝΤΟΓΑΝ : ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΙΘΟΝ ΕΠΙ ΛΙΘΟΥ

Next Article

ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΙΡΙΑΛ-ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *