Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ

0 σχόλια Share:

 

Ρωσικό εμπόδιο στην επιχείρηση κατά του Άφριν!

Έγινε γνωστό πως η Ρωσία που αναμενόταν να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην τουρκική επιχείρηση για την εκδίωξη του YPG από την περιοχή του Άφριν, έκανε βήμα πίσω.

Την ώρα που οι Τ.Ε.Δ. ετοιμαζόταν για στρατιωτική επιχείρηση στην νέα χρονιά κατά του YPG  που στηρίζεται από τις ΗΠΑ,  έγινε γνωστό πως προέκυψε μια απροσδόκητη στάση από την Ρωσία. Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, η Ρωσία πριν από μήνες είχε δηλώσει πως θα μπορούσε  να εκκενώσει τις βάσεις της  στο Άφριν και οι συνομιλίες συνεχιζόταν. Μάλιστα αναφέρεται πως στην τελευταία σύνοδο στο Σότσι, η Ρωσία υποσχέθηκε πως θα κάνει απτά βήματα. Προς αυτή την κατεύθυνση και η Τουρκία, είχε αρχίσει στρατιωτικές ετοιμασίες για επιχείρηση στο Άφριν και είχε δηλώσει πως την όρισε για τον Ιανουάριο του 2018.  Αλλά αναφέρεται πως τις τελευταίες μέρες η Ρωσία και το συριακό καθεστώς έχει αλλάξει στάση σε αυτό το θέμα. Λέγεται πως αυτό το θέμα θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα.

Οι ΤΕΔ έχουν περικυκλώσει το Άφριν από την περιοχή της επιχείρησης Ασπίδα Ευφράτη, βόρεια από την Ιντλίμπ και από την συνοριακή γραμμή του Κίλις. Αναφερόταν μάλιστα πως η στρατιωτική επιχείρηση θα γινόταν από αυτά τα σημεία. Τελευταία αναφερόταν μάλιστα πως ως τότε η Ρωσία θα είχε αποσύρει την αστυνομική της δύναμη που διατηρεί στο Άφριν. Σχολιαζόταν μάλιστα πως αν η Ρωσία αποσύρει την στρατιωτική της δύναμη, το YPG δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στο Άφριν.

……………………

Αντιδράσεις προκάλεσε όμως όταν Ρώσος στρατηγός εμφανίστηκε σε συνέντευξη τύπου στην Ντερ ελ Ζορ μαζί με δυνάμεις του YPG. Μετά από αυτή την εικόνα που έδειχνε πως η Ρωσία συνεργάζεται εκεί με το YPG, υπήρξαν ισχυρισμοί πως η Ρωσία άλλαξε τα σχέδια της για το Άφριν.

………………..

Όταν η Ρωσία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως θα διοργάνωνε Συνέδριο Λαών της Συρία και ανακοίνωσε πως είχε καλέσει και το PYD/YPG, η Τουρκία είχε αντιδράσει έντονα σε αυτό το βήμα.  Μετά από την κριτική της Άγκυρας, η Μόσχα δεν ακύρωσε το συνέδριο αλλά το ανέστειλε για τον Φεβρουάριο.  Και αυτό το θέμα θα είναι ένα από αυτά που θα συζητηθούν στην σημερινή επίσκεψη του Πούτιν στην Άγκυρα. Μάλιστα λέγεται πως η Ρωσία  που την περασμένη εβδομάδα έστειλε στρατό στο Άφριν, λόγω των αντιρρήσεων της Άγκυρας, κινητοποιήθηκε ώστε και στις επονομαζόμενες ¨Συνομιλίες της Γενεύης¨ να εκπροσωπηθούν και οι Κούρδοι που μέχρι τώρα δεν είχαν κληθεί.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/afrin-operasyonuna-rus-engeli-403431.html

11/12/2017

Previous Article

ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΣΙΡΙΑΛ

Next Article

ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ: ¨Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ¨ !!!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *