Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΙΑ ¨ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ¨

0 σχόλια Share:

 Μια ¨ιδιαίτερη¨πολιτική

 

Στα Άδανα εδώ και 3 χρόνια εφαρμόζεται μια ¨ιδιαίτερη πολιτική¨ στα παιδιά των Κούρδων και στις οικογένειες τους. Στην εμφανιζόμενη ως κοιτίδα της κουλτούρας και του πολιτισμού πόλη, το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και της διαδήλωσης θεωρείται αδίκημα, ενώ καταπατήθηκαν και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μετά από μια οδηγία που έβγαλε η νομαρχία τον Νοέμβριο του 2009, με βάση τον νόμο για τα πλημμελήματα, όποιος σηκώνει την φωνή του, του επιβάλλεται πρόστιμο που αρχίζει από 140 λίρες.

Ό,τι και αν κάνουν οι κάτοικοι των Αδάνων, είτε ανοίξουν πανώ στο γήπεδο, είτε κρεμάσουν αφίσα, είτε μοιράσουν κείμενο με ανακοίνωση, θεωρείται πλημμέλημα από την νομαρχία. Ο αστυνομικός Διευθυντής Αδάνων Μεχμέτ Αβτζί μετά την πρόταση ¨οι μολότοφ να θεωρούνται υγρές βόμβες¨ , ζήτησε να υπάρξει αστικός μετασχηματισμός στις συνοικίες όπου ζούνε πολλοί Κούρδοι.

……….

Στην αναφορά του αναγράφεται πως για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και τα παιδιά που πετάνε πέτρες, χρειάζεται αστικός μετασχηματισμός: ¨Τα στενά δρομάκια όπου δεν μπορεί να μπει όχημα και τα αδιέξοδα διευκολύνουν την διαφυγή των υπόπτων. Τα απλά αυτά σπίτια από τα οποία μπορεί να περάσει κάποιος από το ένα στο άλλο, δυσκολεύουν τον αγώνα ενάντια στους ύποπτους. Σε τέτοιου είδους καταλύματα η τρομοκρατική οργάνωση ασκεί κοινωνική πίεση. Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον αστικό μετασχηματισμό αυτών των καταλυμάτων που έχουν καταστεί κέντρα εγκλήματος¨. Μετά από αυτή την αναφορά η νομαρχία κινητοποιήθηκε για κατεδαφίσεις καταρχάς για την περιοχή Σεϊχάν, ένα μέτρο που αφορά 250.000 άτομα.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ, 9-12-11

Previous Article

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Next Article

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *