Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ PYD ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

No Comments Share:

 

 

Σύμφωνα με την Άγκυρα η απελευθέρωση του Μουσλίμ ήταν ¨πολιτική απόφασ稨 : Θα το παρακολουθήσουμε

Ο πρώην πρόεδρος του PYD Σαλίχ Μουσλίμ συνελήφθη στην Πράγα την Κυριακή και σήμερα με δικαστική απόφαση απελευθερώθηκε. Μιλώντας για το γεγονός αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ είπε πως ¨Η προφυλάκιση του Μουσλίμ δεν αποφασίστηκε λόγω πολιτικών λόγων¨.

Ο Γκιουλ υπενθύμισε πως και η Ιντερπόλ είναι ενήμερη για το ερυθρό δελτίο αναζήτησης που έχει εκδοθεί για τον Μουσλίμ και συνέχισε λέγοντας: ¨Η Ιντερπόλ δεν λαμβάνει υπόψη της κάποια στοιχεία στην Τουρκία. Εδώ όμως είναι μια ανθρωπιστική κατάσταση. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα. Είναι μια κατάσταση που δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή¨.

Μποζντάγ: ¨Αυτή είναι μια απόφαση που στηρίζει καθαρά την τρομοκρατία¨

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ, απαντώντας σε δημοσιογράφους σχετικά με την σημερινή δικαστική απόφαση για απελευθέρωση του Μουσλίμ, είπε τα εξής: ¨Η σχετική με τον Μουσλίμ απόφαση είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου, μια απόφαση που συνιστά παραβίαση της κοινής βούλησης για καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις Τσεχίας-Τουρκικής Δημοκρατίας.  Θα δούμε το αιτιολογικό της απόφασης, αλλά ένας τρομοκράτης που είναι ενεργό μέλος μια τρομοκρατικής οργάνωσης αφέθηκε ελεύθερος. Όλος ο κόσμος και η Τσεχική Δημοκρατία γνωρίζουν πως οι  PYD, PKK και ISIS είναι τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτή η απόφαση είναι μια καθαρή στήριξη στην τρομοκρατία. Αυτές τις αποφάσεις δεν τις αποδεχόμαστε, καθώς είναι πολιτικές αποφάσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν βάσει των αποδείξεων, του νόμου και του δικαστικού φακέλου¨.

¨ Όπου θέλει ας πάει¨

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στον Μουσλίμ του οποίου την έκδοση είχε ζητήσει η Τουρκία, είπε: ¨ Η σχετική με τον Μουσλίμ απόφαση του δικαστηρίου της Τσεχίας, δεν σημαίνει πως όλα τελείωσαν, εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι.  Όπου και να πάει υπάρχει ερυθρό δελτίο αναζήτησης του και εμείς θα πράξουμε τις δέουσες διαδικασίες¨.

http://www.diken.com.tr/ankaraya-gore-muslimin-serbest-kalmasi-siyasi-takipcisi-olacagiz/
27/2/2018

 

Σχ: Ο Μουσλίμ ως ηγέτης του PYD είχε επισκεφτεί την Τουρκία κανονικά και με τον νόμο τον Ιούλιο του 2013. Είχε συναντηθεί τότε με αξιωματούχους της ΜΙΤ και του υπουργείου Εξωτερικών στην Κωνστανινούπολη. Προφανώς όμως επειδή δεν ήταν ¨εύκαμπτος¨ μετά από καιρό η Τουρκία τον ανακήρυξε ως τρομοκράτη… Και τώρα έχει εκδόσει διεθνές ένταλμα συλληψης σε βάρος του…

Previous Article

ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ !

Next Article

¨Για την μητέρα μας πατρίδα Τουρκία και για την Δυτική Θράκη, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και την ζωή μας και το αίμα μας¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *