Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΟΧΗΣ…

No Comments Share:

 

Αδίκημα θεωρήθηκε η ακρόαση κουρδικών τραγουδιών !

6 μήνες μετά από την σύλληψη 9 πολιτικών στο Βαν ετοιμάστηκε το κατηγορητήριο.  Στο κατηγορητήριο ως αδικήματα καταγράφονται η ακρόαση κουρδικών τραγουδιών και το φόρεμα μαντίλας που είναι κίτρινη, πράσινη και κόκκινη.

Στις 11 Μαΐου μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία στα γραφεία του DBP και σε σπίτια πολιτικών, συνελήφθησαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων η Αϊνούρ Μπαγίς αντιπρόεδρος του TUYA-DER-Βαν-και η Μιγεσέρ Τσελίκ-μέλος του Συμβουλίου Γυναικών του DBP. Μετά από 12 μέρες κράτησης, στις 22 Μαΐου  προσήγαγαν στην εισαγγελία 6 άτομα, μεταξύ των οποίων οι πολιτικοί Αϊνούρ Μπαγίς, Μιγεσέρ Τσελίκ, Αχμέτ Αϊγκούν, Ραμαζάν Ντουμάν και Νετσμί Βαρχάν. Προφυλακίστηκε με κατηγορίες ¨μέλους παράνομης οργάνωσης¨ και ¨ενέργειες εξ ονόματος παράνομης οργάνωσης¨.  Οι προφυλακισμένες Αϊνούρ και Μιγιασέρ στάλθηκαν στις κλειστές φυλακές τύπου Τ στο Βαν.

Το κατηγορητήριο για τις κρατούμενες ήδη για 6 μήνες γυναίκες πολιτικούς, ετοιμάστηκε. Στο κατηγορητήριο για την Αϊνουρ καθώς δεν βρέθηκαν απτά στοιχεία, προβάλλεται πως η κατηγορία περί ¨μέλους παράνομης οργάνωσης¨ στηρίζεται στο ότι  άκουγε κουρδική μουσική, ¨μουσική της παράνομης οργάνωσης¨  και είχε μαντίλα που ήταν κίτρινη, πράσινη και κόκκινη,

……………

Στο κατηγορητήριο για την Μιγιεσέρ ως αιτία για την προφυλάκιση της αναφέρεται ότι μετέχοντας σε παρέα με φίλες της σε καφετέρια έκανε ¨συγκέντρωση παράνομης οργάνωσης¨. Οι 9 πολιτικοί θα εμφανιστούν στο δικαστήριο στις 26 Οκτωβρίου.

https://anfturkce.net/kurdistan/kuertce-muezik-dinlemek-suc-sayildi-97902

23/10/2017

Previous Article

ME BΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ¨ ΜΑΣ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ AΙΝΟΥ ΣΕ ΤΖΑΜΙ…

Next Article

ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *